Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Misterul imaginii Fecioarei Maria care nu există, dar pe care toată lumea o vede

 
Misterul imaginii Fecioarei Maria care nu există, dar pe care toată  lumea o vede
  • 20 Feb 2020
  • 5034

 Este clar vizibilă de la ușa de la intrare a capelei, dar nișa în care apare este goală.

Cei care vizitează capela sanctuarului Maicii Domnului din Lourdes în Alta Gracia, în provincia argentiniană Córdoba, văd o nișă în altar, unde se poate vedea o imagine a Fecioarei care pur și simplu nu există. Spațiul este gol.

Conform informațiilor de la Agenția de Informații Catolice din Argentina (AICA), aceasta nu este o imagine plană, ci tridimensională, chiar și cu pliurile îmbrăcămintei. S-ar putea spune că fenomenul derivă dintr-o iluzie optică, dar adevărul este că oricine vizitează capela poate vedea imaginea, indiferent dacă are credință sau nu. În plus, imaginea poate fi fotografiată. Potrivit agenției catolice ACI Digital, se vede clar din ușa din față și se estompează pe măsură ce te apropii de altar.

Aceeași agenție a raportat săptămâna aceasta că a primit declarații de la responsabilii sanctuarului, care confirmă că nu există o declarație oficială din partea arhiepiscopului local, dar „totul a rămas la fel din 2011. Oamenii continuă să vină și să fie surprinși de ceea ce se vede."

Capela a fost construită și sfințită în 1927. Timp de mai mulți ani, o imagine a Maicii Domnului de Lourdes a fost plasată de fapt în interiorul altarului, dar în 2011 a fost retrasă pentru restaurare și astăzi este la baza nișei, care este goală.

Unul dintre preoții sanctuarului a observat pentru prima dată fenomenul când capela urma să se închidă. De la intrare a văzut imaginea, care semăna cu tencuiala, în nișa goală și a descoperit că aceasta dispărea în timp ce se apropia.

Într-o declarație publică, Călugării Carmelitani Desculți care se ocupă de sanctuar spun că „manifestarea imaginii Preasfintei Fecioare Maria nu are deocamdată o explicație rațională. Ea trebuie interpretată de poporul lui Dumnezeu ca un semn pentru creșterea și aprofundarea credinței și pentru a trezi în inimile oamenilor convertirea la iubirea de Dumnezeu și participarea la viața Bisericii. Respectăm interpretarea multor credincioși care o consideră un semn al Fecioarei Maria, cu condiția să nu contrazică Revelația Divină cuprinsă în Sfintele Scripturi, în Magisteriul Bisericii și în practica eclezială. Prețuim și însoțim iubirea manifestată de mulți credincioși față de Preasfânta Fecioară Maria, dezvăluită în dorința de a ne apropia, a ne ruga și a colabora. În calitate de păstori ai poporului lui Dumnezeu din Alta Gracia, suntem dispuși să continuăm să investigăm și să discernem originea fizică posibilă, precum și semnificația religioasă a fenomenului".

Traducerea: Ioan – Ștefan DumitrașSursa:aleteia.org

Știri din aceeași categorie