Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Exorcistul Parisului, în mijlocul comunității greco-catolice din capitala Franței

 
Exorcistul Parisului, în mijlocul comunității greco-catolice din capitala Franței
  • 08 Feb 2020
  • 2649

Părintele Jean-Pascal Duloisy, exorcistul Parisului, a fost prezent duminică, 2 februarie, în Parohia Greco-Catolică ”Sfântul Gheorghe” din capitala Franței.

După celebrarea Sfintei Liturghii, împreună cu preoții parohiei, părintele le-a vorbit credincioșilor despre misiunea sa, punând în evidență faptul că exorciștii împlinesc această slujire cu autoritate de la Cristos și cu mandatul Bisericii, încredințându-se mereu protecției lui Dumnezeu, prezenței materne a Sfintei Fecioare Maria și mijlocirii tuturor sfinților.

În discursul său, Părintele Duloisy a mai spus:

”Diavolul este un spirit inteligent. Un înger decăzut. O făptură care nu are genunchi, fiindcă nu a vrut să-l adore pe Unicul Dumnezeu. Diavolul are slujitori; precum există Îngeri buni, care ne păzesc la fel există diavoli care ne ispitesc. Primul lucru pe care diavolul vrea să ne facă să credem este că nu există. Că el nu există. De acea uneori poate să ia diferite forme bune care să ne ducă în eroare:  "lupi îmbrăcați în piei de oaie".

Tot ceea ce aparține de vrăjitorie, ocultism, yoga, horoscop, pornografie, alcool, sunt instrumente ale Diavolului prin care încearcă să ne ademenească.

Diavolului nu îi plac creștinii veseli. El lucrează prin frică și intimidare. Face tot ce îi stă în putință să rupă relația noastră cu Dumnezeu. Să ne facă să ne opunem lui Dumnezeu prin ateism sau panteism.

În ultimii ani, ateismul a umplut occidentul creștin. Hedonismul, individualismul, atacurile la familia creștină, toate sunt opera diavolului.

Trebuie să ne îndreptăm fața spre Cristos, fiindcă El este speranța noastră. Diavolul vrea să ne facă să credem că Dumnezeu este departe și că nu folosește la nimic să te încrezi în El. Exemplul îl avem în cartea profetului Iona.

(...)

În timpul unui exorcism făcut aici la Paris, după rugăciunile de dezlegare am continuat sa mă rog rugăciunea Rozariului. Odată terminată am rămas în liniște și mă rugam. Diavolul mi-a mărturisit că nu-i place liniștea: "eu am inventat televizorul spunea diavolul, că să nu fie niciodată liniște". Putem să adăugăm aici toate felurile de ecrane care îi fac pe oameni să nu se mai roage.

Un creștin care repetă cu fervoare "Isuse eu cred în tine", sau altă frază prin care îl adorăm pe Cristos, nu poate să fie posedat fiindcă diavolul nu adoră. Diavolul nu are genunchi spuneau Părinții Bisericii, el nu se pune în genunchi.”

Conferința Părintelui Duloisy s-a încheiat cu o rugăciune făcută asupra comunității și cu stropirea cu apă sfințită.

Pr. Mihai Marina