Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Cei 10 „niciodată” ai căsătoriei

 
Cei 10 „niciodată” ai căsătoriei
  • 14 Ian 2020
  • 3314

În relația conjugală, există diferite situații care în loc să ajute cuplul, provoacă răni, aparent nesemnificative, dar care în timp pot deveni dăunătoare.

Iată 10 situații de evitat în relația dintre soț și soție:

1. Nu vorbiți niciodată de rău soțul/soția cu nimeni

Hainele murdare se spală în casă, spune înțelepciunea populară. Este mai bine ca problemele să se rezolve între soți prin dialog. Implicarea terților poate complica lucrurile. Comunicarea sinceră este cea mai bună soluție. Dacă sunteți în căutarea unui sfat, cel mai bine este să apelați la o persoană neutră, în afara familiei, de preferință consilier spiritual sau la un cuplu cu mai multă experiență și care este capabil să îndrume.

2. Nu vorbiți și nu gândiți niciodată la singular

Din momentul în care amândoi ați spus „DA” ați devenit un singur trup. Acest lucru implică împărțirea bunurilor materiale, motiv pentru care trebuie să vă gândiți întotdeauna la plural în luarea deciziilor, în special a acelora care implică bani.

În același timp, limbajul trebuie să fie în concordanță cu acest angajament, adică să vorbiți la plural atunci când vă referiți la proiecte sau activități comune: casa noastră, mașina noastră, am decis să ieșim..., etc.

3. Nu urlați niciodată

Urletele reprezintă o lipsă de respect care deteriorează relațiile și nu aparțin limbajului iubirii. Există alte modalități de exprimare a dezacordurilor și a diferențelor. Și cu siguranță nu este acesta exemplul pe care doriți să-l oferiți copiilor voștri. Cu ce autoritate le veți mai cere să nu urle la frați, prieteni sau chiar la părinți?

4. Nu vă culcați niciodată fără să fi încheiat discuția

Uneori, indiferența și tăcerea par să rezolve problemele, dar nu este așa. Cel mai bun instrument îl reprezintă comunicarea. Chiar dacă trebuie să reflectați înainte de a vorbi, nu se poate permite ca discuția să continue a doua zi, deoarece lucrurile se pot înrăutăți.

Soții formează o echipă și trebuie să lucreze împreună pentru a-și rezolva problemele, fără să se învinovățească și să se atace reciproc, ci învățând să cedeze de multe ori.

5. Nu încetați niciodată să vă dați feedback-ul celuilalt

În unele cazuri, marile conflicte sunt consecința represiunii micilor inconveniente zilnice. Când vă deranjează ceva la soțul/soția dumneavoastră (un gest, un cuvânt, un comportament...) comunicați-i imediat și căutați împreună o cale de ieșire. Rezolvarea lucrurilor la timp împiedică ca problemele să devină mai mari decât sunt cu adevărat.

6. Nu puneți niciodată copiii în fața soțului/soției

Chiar dacă copiii necesită multă atenție din partea părinților, trebuie să fie clar că prioritatea este a cuplului. Dacă cuplul se înțelege bine și copiii vor fi bine. Armonia dintre soți generează un mediu stabil și fericit pentru copii.

7. Nu vă certați niciodată de față cu copiii

Copiii trebuie să fie un factor al uniunii în căsătorie. O ceartă de față cu ei le poate genera nesiguranță, iar pe termen lung agresivitate, anxietate și depresie.

8. Nu pierdeți niciodată sentimentele romantice

Sentimentele romantice reprezintă unul dintre cei mai mari aliați ai cuplului de a menține iubirea vie de-a lungul timpului. Din acest motiv soții trebuie să găsească timp pentru a sta singuri, fără copii. Fiecare zi trebuie să fie plină de detalii pentru recucerirea celuilalt, punând accent pe virtuți și nu pe defecte.

9. Nu intrați niciodată în conflict cu familia soțului/soției

Relația cu familia soțului/soției reprezintă o problemă pentru mulți. În cazurile în care, din diferite motive, nu este posibilă o legătură strânsă, trebuie păstrat un minim de cordialitate și de respect pentru binele tuturor.

10. Nu uitați niciodată de Dumnezeu

Și în cele din urmă lucrul cel mai important: Dumnezeu trebuie pus în centrul vieții de familie. Când Dumnezeu este prezent în viața de zi cu zi și în toate deciziile, iubirea va domni în casa voastră.

 

Traducere: Liviu Ursu



Sursa:it.aleteia.org