Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Cele mai frumoase vieţi ale sfinţilor pentru copii

 
Cele mai frumoase vieţi ale sfinţilor pentru copii  
  • 16 Feb 2018
  • 3297

Cele mai frumoase vieţi ale sfinţilor pentru copii

De Max Bolliger şi Ute Thönissen

a Editura "Sapientia" a apărut recent cartea Cele mai frumoase vieţi ale sfinţilor pentru copii, scrisă de Max Bolliger şi Ute Thönissen şi tradusă în limba română de pr. Liviu-Marcis Matieş. Cartea apare în colecţia "Vieţile sfinţilor", în formatul 17x24, color, are 128 pagini şi poate fi procurată de la Librăria Sapientia (www.librariasapientia.ro), precum şi de la celelalte librării catolice din ţara la preţul de 25 lei.

Cine sunt sfinţii? La această întrebare unii răspund cu această frumoasă expresie: sfinţii sunt "ferestre spre Infinit" sau "ferestrele Infinitului". Iar acest lucru este cât se poate de adevărat! Cine priveşte cu atenţie viaţa unui sfânt, indiferent dacă acesta a trăit în primele secole ale erei creştine, în perioada Evului Mediu sau în perioada contemporană, nu poate să nu rămână surprins de transparenţa cu care acesta face "vizibile" harul, iubirea şi milostivirea lui Dumnezeu. Sfinţii sunt cei care, de-a lungul vieţii lor, au dus o muncă neobosită de purificare, şi astfel, "fereastra" lor a devenit transparentă pentru lumina lui Dumnezeu.

Fiecare dintre noi este chemat să devină o astfel de "fereastră transparentă", prin care ceilalţi să poată vedea lucrarea lui Dumnezeu în viaţa noastră. Cele mai bune şi mai pertinente modele în acest sens sunt tocmai sfinţii. Având în vedere că sfinţii sunt mereu actuali, pentru că mesajul lor este mereu actual, noi suntem invitaţi - ca să înaintăm mai uşor pe drumul credinţei noastre - să-i cunoaştem şi să imităm virtuţile lor.

Dacă toţi suntem chemaţi să facem acest lucru, aceasta înseamnă că nici cei mici - copiii - nu sunt excluşi de la cunoaşterea celor care s-au remarcat prin virtuţile şi trăirea lor şi şi-au "câştigat" titlul de "sfânt".

Editura Sapientia vine în ajutorul copiilor şi le propune cartea intitulată "Cele mai frumoase vieţi ale sfinţilor pentru copii". Ea apare în limba română graţie traducerii realizate de părintele Liviu-Narcis Matieş din originalul german (Die schönsten Heiligenlegenden, Mit Illustrationen von Ute Thönissen, Verlag Herder GmbH, Freiburg im Breisgau 2008).

Autorul Max Bolliger şi-a structurat cartea în 12 părţi (plecând de la cele 12 luni ale anului calendaristic) şi prezintă un număr de 51 de vieţi de sfinţi, care au trăit în epoci şi perioade foarte diferite. Arcul de timp pe care îl ocupă este unul care, practic, coincide cu timpul Bisericii: prezintă figuri de sfinţi începând chiar cu perioada apostolică (de exemplu, sfântul Matei, apostol şi evanghelist) şi venind până în perioada contemporană (sfântul Maximilian Kolbe, mort în timpul celui de-al Doilea Război Mondial în lagărul de concentrare de la Auschwitz).

Aceste povestioare, prezentate într-un mod foarte captivant şi viu, au menirea de a-i face pe copii, dar şi pe toţi ceilalţi cititori, să înţeleagă că sfinţii pot fi adevărate modele de viaţă şi de trăire autentică a credinţei creştine, chiar şi în contextul socio-cultural în care trăim noi astăzi.

Pentru ca aceste scurte istorioare să fie cât mai atractive şi uşor de parcurs, Max Bolliger a inclus în această lucrare numeroase imagini, lucrate cu măiestrie şi mult talent de Ute Thönissen. Aceste minunate tablouri au rolul de a-i conduce pe cititori în lumi mai mult sau mai puţin îndepărtate.

Cartea "Cele mai frumoase vieţi ale sfinţilor pentru copii" poate fi de un real folos copiilor care sunt dornici să afle noi şi interesante cunoştinţe despre oameni care au dus o viaţă de credinţă eroică, dar şi părinţilor, cateheţilor şi celor care se ocupă de instruirea religioasă a copiilor, pentru a le prezenta vieţile sfinţilor într-un limbaj simplu şi atractiv.

Laurenţiu Turbuc

Sursa: http://www.ercis.ro

Cele mai recente

17.01.2021 104

Directoriu pentru cateheză   

Directoriu pentru cateheză

De Consiliul Pontifical Pentru Promovarea Noii Evanghelizări

Vizualizare recenzie

13.09.2020 916

Geniul greco-catolic românesc, ed. a treia   

18.04.2020 1453