Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 6
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Apostolul secolului XX. Monseniorul Ghika

 
Apostolul secolului XX. Monseniorul Ghika  
  • 21 Oct 2017
  • 2127

Apostolul secolului XX. Monseniorul Ghika

De Jean Daujat

„Ştiu şi mărturisesc că numai autoritatea supremă a Bisericii poate declara fără greş sfinţenia unui slujitor al lui Dumnezeu, propunându-l cultului public. Iată de ce declar că, utilizând în această carte termenii sfânt şi sfinţenie, nu intenţionez decât să exprim o opinie personală, împărtăşită de altfel de toţi cei care l-au cunoscut pe Monseniorul Ghika...” Cu aceste cuvinte profetice se deschide biografia Apostolul secolului XX – Monseniorul Ghika, scrisă în 1962 de un prieten apropiat, care a fost alături de Monsenior din 1925 în 1939.

                                                         ***

Jean DAUJAT (Paris, 1906-1998) este un filozof neotomist, discipol al lui Jacques Maritain; în 1925 acesta îl va prezenta Monseniorului Ghika. Doctor în Litere, distins cu Marele Premiu Catolic pentru Literatură (1987) şi de două ori cu Premiul Academiei Franceze, este autorul a peste treizeci de cărţi (Physique moderne et philosophie traditionnelle, Psychologie contemporaine et pensée chrétienne, L'Église et le monde moderne, Connaître le communisme, La face interne de l'histoire, Mémoires etc.).

Pe lângă mărturiile de primă mână despre Monseniorul Ghika şi prezentarea sistematică a spiritualităţii sale, Apostolul secolului XX anticipează câteva dintre marile teme ale Bisericii postconciliare: noile forme de viaţă consacrată, apostolatul laicilor, deschiderea ecumenică, trăirea credinţei în lumea de azi.

 

Mai multe, aici

Cele mai recente