Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Fecioara din Fatima

 
Fecioara din Fatima  
  • 15 Apr 2017
  • 2865

Fecioara din Fatima

De PS Ioan Suciu

În anul 1943, PS Ioan Suciu a publicat volumul „Fecioara din Fatima”, la împlinirea a 25 de ani de la aparițiile ce avuseseră loc în 1917. Mai târziu, îndeosebi după căderea comunismului, au apărut în România diferite alte prezentări ale evenimentelor întâmplate în localitatea portugheză, însă frumusețea literară și stilistică a scrierii Episcopului greco-catolic a rămas greu de egalat.

În 2017, la aniversarea a 100 de ani de când Maica Domnului s-a arătat la Fatima, s-a dorit o nouă editare a cărții Preasfințitului Suciu. Însă, de când aceasta fusese publicată prima oară, au trecut aproape 75 de ani, timp în care s-au mai întâmplat și s-au dezvăluit multe aspecte cu privire la aparițiile portugheze. În noua ediție din 2017, prin grija pr. Cristian-Florin Sabău, a fost construit un aparat de note de subsol, în care informațiile prezentate de către PS Suciu au fost aduse la zi și comparate critic cu cele prezente în alte izvoare. De asemenea, au fost inserate în textul original anumite adăugiri, bine demarcate, ce întregesc imaginea cronologică de ansamblu a evenimentelor.

La sfârșitul cărții, pr. Sabău a anexat un studiu final. În acesta, sunt abordate diferite chestiuni teologice, filosofice, științifice, inter-religioase ori inter-confesionale ridicate de aparițiile de la Fatima. Studiul prezintă etapele istorice ale dezvăluirii și receptării celor două elemente esențiale: cererea de consacrare la Inima Neprihănită și cel de-al „Treilea Secret”. Propunând, de asemenea, câteva sublinieri de natură spirituală, studiul se încheie cu recenzii ale cărților despre Fatima apărute în limba română, precum și ale filmelor care au ecranizat istoria acestor apariții.

Volumul a apărut la Editura Surorilor Lauretane din Baia Mare. Cuprinde 496 de pagini de text și 56 de pagini cu fotografii alb-negru și color. Poate fi achiziționat la prețul de 24 de lei.

imagine

 

Sursa: bru.ro

Cele mai recente

17.01.2021 102

Directoriu pentru cateheză   

Directoriu pentru cateheză

De Consiliul Pontifical Pentru Promovarea Noii Evanghelizări

Vizualizare recenzie

13.09.2020 915

Geniul greco-catolic românesc, ed. a treia   

18.04.2020 1453