Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

LA NOSTRA FEDE E LA NOSTRA VITA

 
LA NOSTRA FEDE E LA NOSTRA VITA  
  • 29 Oct 2016
  • 2205

LA NOSTRA FEDE E LA NOSTRA VITA

De Iuliu Hossu

Apariţie editorială. Pentru prima oară în limba italiană volumul: „Credinţa noastră este viaţa noastră” de Iuliu Hossu

Prin coperta ataşată, Casa de Editură EDB (Editura „Dehohiane” Bologna), ne informează că în curând va fi publicată în Italia cartea Mons. Iuliu Hossu "Credinţa noastră este viaţa noastră".

Cartea servului lui Dumnezeu Iuliu Hossu a fost îngrijită de către prof. Marco Dalla Torre şi a fost tradusă de către prof. Giuseppe Munarini, autorul notelor ediţiei italiene şi a anexa care conţine prezentarea, pe scurt, a personalităţilor principale care apar în carte, ajutat de către p. Cristian Sabău şi p. Ioan Mărginean-Cociş.

Iuliu Hossu (1885-1970), episcop de Cluj-Gherla în Transilvania pentru 52 de ani, a fost întemniţat de către regimul comunist în luna octombrie a anului 1948. A petrecut ani de groază în temniţa de exterminare de la Sighet şi a murit în timpul progoanei în anul 1970, la vârsta de 85 de ani.

A fost primul cardinal al Bisericii Române Unite cu Roma, chiar dacă - din cauze lesne de înţeles - Paul al VI-lea l-a numit inpectore, făcând cunoscut numele numai cu trei ani mai târziu, după decesul său. În prezent se desfăşoară cauza de beatificare.
          
P. Ioan Mărginean-Cociş

 

http://www.bru-italia.eu

Cele mai recente

17.01.2021 102

Directoriu pentru cateheză   

Directoriu pentru cateheză

De Consiliul Pontifical Pentru Promovarea Noii Evanghelizări

Vizualizare recenzie

13.09.2020 914

Geniul greco-catolic românesc, ed. a treia   

18.04.2020 1452