Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

FOTO: Celebrare greco-catolică românească în periferia Parisului

 
FOTO: Celebrare greco-catolică românească în periferia Parisului
  • 10 Sep 2019
  • 1299

Cu acordul Ordinariatului pentru catolicii orientali din Franța și al Diecezei de Saint Denis, duminică 8 septembrie 2019 a fost celebrată Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Blanc Mesnil, în periferia Parisului, pentru credincioșii greco-catolici români care locuiesc în acea zonă. 

 

Peste 200 de credincioși au participat la această celebrare, la care a luat parte și părintele Jean Sibout, parohul parohiei franceze gazdă, care a subliniat că această celebrare l-a ajutat să  înțeleagă pe deplin ce înseamnă catolicitatea Bisericii în diversitatea tradițiilor sale rituale și liturgice.

 

Pe lângă sediul istoric situat pe strada Ribera din sectorul al XVI-lea al capitalei Franței, Parohia Greco-Catolică „Sfântul Gheorghe” celebrează din anul 2004 în capela surorilor Marie Réparatrice din Paris, urmând ca celebrarea de la Blanc Mesnil să fie cel de-al treilea punct liturgic destinat îngrijirii pastorale a românilor greco-catolici.

 

La această celebrare a fost evocată personalitatea Mons. Gheorghe Surdu, fondatorul Misiunii Greco-Catolice Române în anul 1946 și mărturisitor al credinței în timpul prigoanei comuniste, și care își doarme somnul de veci în celebrul cimitir parizian Montparnasse alături de alte nume sonore ale culturii românești: Constantin Brâncuși, Eugen Ionescu sau Emil Cioran.

 

ACC