Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 7
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

10 lucruri surprinzătoare care se petrec atunci când participi la Adorație Euharistică

 
10 lucruri surprinzătoare care se petrec atunci când participi la Adorație Euharistică
  • 07 Iul 2019
  • 3734

Un progres interior care vă reflectă schimbarea.

          Euharistia este descrisă de Catehismul Bisericii Catolice ca izvor și culme a credinței noastre. Este foarte dificil să se găsească timp pentru a merge la Adorație, dar dacă se reușește să se facă asta, cu inimă deschisă, rezultatele obținute pot fi uimitoare.

          „Și, mâncând ei, a luat Isus pâine și binecuvântând, a frânt și le-a dat lor și a zis: Luați, mâncați, acesta este Trupul Meu. Și luând paharul, mulțumind, le-a dat și au băut din ei toți. Și a zis lor: Acesta este Sângele Meu, al Legii celei noi, care pentru mulți se varsă” (Mc 14, 22-24).

          În cultura de astăzi, ideea de progres interior este drastic subevaluată; este adesea considerată o pierdere de timp sau o moștenire de la înaintașii naivi. În general, doar progresul exterior este mai palpabil și valorează ceva. Principala diferență dintre cele două (material și spiritual) este că progresul material rămâne în afara noastră. Ne oferă unele sentimente pozitive, dar este întotdeauna însoțit de un aspect efemer și lipsit de consistență. Pe de altă parte, un progres interior, înseamnă că tu ești acela care trebuie să se schimbe. Timpul petrecut în adorație te poate surprinde în aceste 10 moduri:

1. Se dezvoltă un sentiment de venerație și de minunăție

          Nimic nu se poate compara cu atmosfera unei capele sau a unei biserici liniștite, mirosul de tămâie și splendoarea Tabernacolului, care să te ajute să înțelegi adevărul cu privire la ceea ce se întâmplă în Adorație. Suntem cu adevărat, în fața lui Isus Cristos. Trupul Său, Sângele Său, Inima Sa, Divinitatea Sa. Cu cât ne scufundăm mai mult în acea liniște în fața Preasfintei Taine, cu atât mai mult înțelegem că singurul răspuns este venerația și minunăția pentru măreția Dumnezeului nostru.

2. Experimentezi pacea în alte sectoare ale vieții tale

          Isus a spus: „Pace vă las vouă, pacea Mea o dau vouă” (In 14, 27). Pacea exterioară pe care o putem experimenta în Adorație (liniștea și tăcerea) merg mult mai adânc. Conduc la o pace interioară care interesează toate sectoarele vieții noastre. Nu înseamnă că totul în viață va fi perfect și fără suferință, dar știm că furtunile vieții nu ne pot clătina.

3. Începi să privești în exterior

          Isus ne-a spus: „Precum Eu v-am iubit pe voi, așa și voi să vă iubiți unul pe altul” (In 13, 34). Petrecând mult timp în adorație ne conectăm cu lumea întregă, și ne petrecem timpul cu Creatorul tuturor lucrurilor. Mai mult timp pentru a-L lăuda și adora pe Dumnezeu îți dă puterea de a trece dincolo de preocupările tale, și de a vedea necesitățile altora în viața ta și în lumea în care trăim.

4. Câteodată te plictisești

          Vor exista dăți în care Adorația nu pare deloc glorioasă. Ești distras, mintea ta începe să rătăcească.... Poate la început Adorația era plină de sentimente minunate! Chiar dacă nu pare atât de specială, adevărul conținut în ea nu se devalorizează și nici nu se diminuează. Credința noastră înseamnă mai mult decât sentimentele, și Dumnezeu va lucra în continuare asupra ta. Aceasta este frumusețea Întrupării - Dumnezeu l-a creat pe om - venind între toate temerile noastre, între toate problemele noastre - și în plictiseala noastră. Să știi că, chiar și o oră petrecută în Adorație este o întoarcere continuă la El, chiar și în acele câteva minute când mintea ta rătăcește, îi oferi lui Dumnezeu tot ceea ce poți - timpul tău și prietenia ta.

5. Ești încântat când mergi la Adorație

          Cu cât petreci mai mult timp în Adorație și descoperi că Dumnezeu este un Dumnezeu care te iubește și vrea să-și petreacă timpul cu tine, începi și tu să vrei cu adevărat să mergi. Dacă cândva Adorația părea o rutină, acum vei fi încântat să mergi! Adorația creează dependență, nu doar pentru lucrurile pe care le câștigăm pentru noi înșiși, ci pentru că am fost creați să adorăm. Adorația este înscrisă în sufletul noastru, și „sufletul nostru este neliniștit până ce se va odihni întru El” (Sf. Augustin).

6. Harul intră în viața ta

          Este uimitor cum un simplu act de angajament chiar și pentru o perioadă scurtă de adorație poate face o asemenea diferență pentru tot restul vieții tale. Poți purta cu tine acel moment în care te aflii în prezența Lui mult timp după ce ai ieșit din capelă sau din biserică. Harul Său te susține în fiecare moment, în special în momentele de ispită. Este mult mai ușor să reziști ispitei, atunci când petreci mai mult timp în adorație.

7. Conștientizezi cât ești de norocos

          Există persoane care ar dori să petreacă mai mult timp cu Isus în Adorație, dar sunt constrânse să rămână acasă din cauză că sunt bolnave sau din alte motive întemeiate. Apoi, există persoane în întreaga lume care își riscă viața pentru Euharistie, în locurile în care sunt persecutați pentru propria credință. Când vă gândiți la cei care în fiecare zi merg ore întregi și înfruntă situații periculoase pentru a sta lângă Isus, înțelegeți cât de norocoși sunteți pentru că vă puteți ruga în mod deschis, să nu mai vorbim de faptul că aveți și un preot care vă administrează Sfintele Taine.

8. Înțelegi că Dumnezeu are un simț al umorului

          Cu cât sunteți mai mult dispuși să-i permiteți lui Dumnezeu să vă vorbească, veți descoperi că El are cu adevărat un mare simț al umorului. Apreciază o glumă sau două, și, uneori, acele momente sunt destul de distractive de a vă face să vă amuzați. Poate este surprinzător, dar cei mai buni părinți nu vă arată iubirea lor cu un bun umor?

9. Vrei să te apropii mai des de Taina Spovedaniei

          Acest lucru ar putea suna înfricoșător, dar nu este. Mărturisirea păcatelor ne permite să experimentăm oceanul fără limite, care este îndurarea lui Dumnezeu. Îndurarea Sa învăluie toate păcatele noastre și ne dă o libertate adevărată, o libertate fără teamă, care ne permite să intrăm în iubirea și în bunătatea Sa. Apropierea de Taina Mărturisirii ne întărește conștiința asupra faptului că suntem în brațele unui Tată care ne iubește mult și „nu obosește niciodată să ne ierte” (Papa Francisc).

10. Te îndrăgostești

          Când petreci mai mult timp cu inima deschisă în Adorație și îi permiți lui Cristos să te iubească, te îndrăgostești și tu. Acea iubire te va defini și îți va permite să fii tu însuți. „Eu am venit ca viață să aibă și din belșug să aibă” (In 10, 10).

Deci, ce mai aștepți? Stabilește un timp pentru un moment de Adorație și lasă-L pe Dumnezeu să-ți transforme viața!

 

Traducere: Liviu Ursu

 Sursa:aleteia.org