Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

De ce este inutil să vă fie frică de viitor

 
De ce este inutil să vă fie frică de viitor
  • 07 Iul 2019
  • 757

Toți ne-am întrebat la un moment dat cum va fi viața noastră pe viitor. Însă, în loc să punem doar această întrebare, ne îngrijorăm. Funcția pe care o ocupăm este cea potrivită? Lucrăm suficient? Avem o viață socială suficient de dezvoltată? Și dacă ne îmbolnăvim? Ce se întâmplă dacă mașina se strică, dacă nu mai putem plăti facturile? Și ce ne-am face dacă ne-am pierde locul de muncă? Dacă părinții noștri mor într-un accident tragic? Frica ne câștigă progresiv. Ne prefacem că suntem optimiști, dar de fapt, pornim de la premisa că totul se va sfârși rău în mod inevitabil.

Priviți viața dintr-un alt unghi
La vârsta de douăzeci de ani, ideea că "aveți toată viața în față" nu este deosebit de reconfortantă. Dacă aveți toată viața în fața dumneavoastră, de unde începeți? Și toate aceste întrebări existențiale tind să se intensifice cu fiecare an. În acest sens, lucrarea surorii Maria Francis, Meditațiile privind arta așteptării, poate ajuta la reflecție.

În loc să ne îngrijorăm din cauza a tot ceea ce ar putea merge prost sau în loc să ne îndoim de deciziile noastre, autoarea ne invită să reflectăm asupra tuturor lucrurilor pozitive ce vor urma. Cu ce oameni ne vom întâlni și cum vor îmbogăți viețile noastre? Ce experiențe noi vom trăi? Ce ne va aduce bucurie în acest an? Ce frumuseți vom admira?

Folosește-ți energia cu înțelepciune
Vom avea parte de încercări grele și vom suferi în viața noastră? Da, desigur. Vom lua decizii imprudente care vor avea un impact negativ asupra viitorului nostru? Probabil. Dar dacă ne cheltuim toată energia imaginându-ne scenarii pesimiste care s-ar putea întâmpla, atunci nu ne folosim energia și timpul cu înțelepciune.

Mai degrabă, decât să pună întrebări despre ce s-ar putea întâmpla, este mai bine să le transformăm în întrebări despre ce se va întâmpla. Ce se va întâmpla bine în acest an? Care vor fi amintirile mele preferate? Apoi, ne putem aminti cele mai bune momente din ultimele luni și să fim recunoscători pentru experiențele mici sau mari dar minunate pe care le-am trăit.

Începeți prin a iubi
Iar când ne vom întreabăm dacă totul va fi bine în viitor, ne vom da seama că anxietățile care apar sunt superficiale. Să ne oprim mai întâi din a compara viețile noastre cu ale altora.

Viața noastră este bună acum. Dacă trăim în această zi iubind și slujind pe oamenii pe care îi întâlnim, putem spune că timpul nostru a fost folosit bine. Deci, să ne concentrăm pe asta și să ne petrecem viața în iubire, indiferent ce se întâmplă. Să nu ne temem de viitor.

Traducere: ACC



Sursa:it.aleteia.org