Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Celebrare de mulțumire în toate parohiile greco-catolice pentru harul beatificării episcopilor martiri

 
Celebrare de mulțumire în toate parohiile greco-catolice pentru harul beatificării episcopilor martiri
  • 07 Iun 2019
  • 2037

Nr. 682/19

Blaj, 7 iunie 2019

 

Preasfințiile Voastre,

Preacucernici Părinți,

 

Suntem încă mișcați sufletește de marele eveniment de duminica trecută, atunci când Papa Francisc a fost împreună cu noi la Blaj și i-a beatificat pe cei 7 episcopi martiri.

Suntem invitați să citim beatificarea prin Sfânta Scriptură în asemănarea cu viața lui Cristos. Tocmai de aceea, sărbătoarea din 2 iunie din „Mica Romă” nu poate fi capătul călătoriei, ci o nouă șansă din partea Domnului: „În fața persecuției aprige din partea regimului ei, [episcopii martiri], au dat dovadă de o credință și de o iubire exemplare pentru poporul lor”, spunea Papa Francisc. „Cu mare curaj și tărie interioară, au acceptat să fie supuși la o dură detenție și la tot felul de cruzimi, decât să renege apartenența la iubita lor Biserică. Acești Păstori, martiri ai credinței, au recâștigat și au lăsat poporului român o prețioasă moștenire pe care o putem sintetiza în două cuvinte: libertate și milostivire.

Pentru ca acest moment providențial să primească locul cuvenit în conștiința noastră de credincioși și în Biserica din care facem parte, dispunem ca duminică, 9 iunie să se celebreze în toate bisericile din Eparhiile noastre Sfânta Liturghie cu intenția de mulțumire pentru harul beatificării și pentru ca Bunul Dumnezeu să izvorască roade multe în mărturia noastră de credință.

Harul Domnului prin mijlocirea Maicii Preacurate, Maica Bisericii, să vină peste Voi peste toți!

 

Cu arhierească binecuvântare,

 

 

† Cardinal LUCIAN

Arhiepiscop Major

 Sursa:bisericaromanaunita.ro

Știri din aceeași categorie