Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Rugăciunea care a făcut minuni în viața mea și a altora

 
Rugăciunea care a făcut minuni în viața mea și a altora
  • 24 Mar 2019
  • 1742

’’Astăzi m-a trezit lumina soarelui și m-am ridicat bucuros din pat. Singurul lucru pe care vroiam să-l fac era acela de a mă ruga. Am îngenunchiat la marginea patului și dupa fiecare Bucură-te Marie părea că Sfânta Fecioară îmi surâde şi-mi spune “Mulţumesc fiule, n-o să te abandonez niciodată!” Ce minunat mod de a începe ziua...

Sfântul Rozariu m-a însoțit toată viaţa, iar acest lucru îmi provoacă o mare bucurie. Îmi aduc aminte ca și cum s-ar fi întâmplat ieri, cum mă trezea mama la ora cinci dimineața, pentru a merge să ne rugăm novena în cinstea Sfintei Fercioare, la noi în sat. La fel de bine îmi aduc aminte ,cum în luna mai, noi copiii ne rugam la picioarele Mariei pentru a-i aduce flori, iar mai târziu ca și seminarişti ne adunam cu toţii în jurul Mariei şi ne rugam pentru vocația nostră, încredințându-i în acelaşi timp familiile noastre…

Aş dori să vă împărtăşesc un moment incredibil din viața mea: nu-mi aduc aminte câţi ani aveam dar eram încă copil iar peste casa noastră se abătuse o mare nenorocire. La acea vârstă mi se părea imposibil de rezolvat acea problemă, așa că foarte înspăimântat am alergat la bunicii mei să văd dacă ei pot face ceva.   

Deşi eram împreună cu bunicii simţeam că lipseşte ceva, aşa că am căutat un rozar și am început să mă rog Sfintei Fecioare. A fost ceva extraordinar: abia am început să mă rog și m-am simțit copleşit de pacea lui Dumnezeu. Mă simţeam ca şi cum aș fi fost consolat de Maicuța Sfântă: „Fii liniștit fiule, totul va fi bine”

Când îmi aduc aminte de acele momente, îmi curg lacrimi de bucurie pe față. Văzând minunile pe care Sfântul Rozariu le-a înfăptuit în viaţa mea nu pot să fac altceva decât să-i îndemn pe toţi să-l recite. Am repetat acest îndemn atât de des încât la un moment dat un prieten mi-a spus: „Semeni cu medicul nostru din sat, dai mereu aceeaşi reţetă”.

Mi-a spus acest lucru pentru că atunci când cineva vine la mine spunându-mi că are o problemă îl sfătuiesc să se roage rozarul Sfintei Fecioare Maria: „Roagă-te Rozariul, roagă-te Sfintei Fecioare şi vei vedea că ’’Mama noastră cerească nu o să te abandoneze niciodată”.

Mulțumită acestui sfat, am văzut cum s-au schimbat multe vieţi. Îmi amintesc de Cezarina, o doamnă de 70 de ani abandonată de fiii ei pentru că au o diplomă și le era ruşine cu mama lor. Această femeie deosebită era mereu tristă, până când într-o zi i-am făcut cadou un rozariu și am învăţat-o cum să se roage. Acum Cezarina s-a schimbat, merge la liturghie şi se aşează în prima bancă, mereu zâmbitoare, îmi spune de fiecare dată când are ocazia: „Părinte ,vă mulţumesc că m-aţi învăţat cum să mă rog rozariul, mi-a făcut mult bine”.

Permite-ți-i Mariei să fie prezentă în viața voastră, recitați întotdeauna rozariul:

  • când sunteți nervoși, rugați-vă o decadă
  • când aveți problema ,rugați-vă o decadă
  • când aveți nevoie de companie, rugați-vă o decadă
  • când aveți nevoie de consolare,rugați-vă o decadă
  • când aveți nevoie de sănătate, rugați-vă o decadă

 

Repetați fiecare Bucură-te Maria cu credință și veți vedea cum Măicuța Sfântă vă va spune: „Fii liniștit fiule, totul va fi bine”.

Iar ca și un bun preot de țară vă reamintesc un lucru: „Rugați-vă mereu rozariul”. ’’

Padre Sergio

 

Traducere: Dariu Comes

Știri din aceeași categorie