Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Un exorcist avertizează asupra pericolului de a „vorbi” cu morții

 
Un exorcist avertizează asupra pericolului de a „vorbi” cu morții
  • 22 Feb 2019
  • 3091

Pr. Pedro Paolo Alexandre este unul dintre cei mai cunoscuți exorciști din Brazilia. Face parte din dieceza de Florianópolis și este membru al Asociației Internaționale a Exorciștilor. Are numeroase scrieri pe această temă, bazate pe Sfânta Scriptură, Teologie, Magisteriul Bisericii și tradiția sa mistică, ascetică, spirituală și pastorală.

Recent, Pr. Pedro Paolo a fost invitat să prefațeze cartea lui Francesco Bamonte, lansată în Portugalia: „ Os danos do Espiritismo – a ação oculta do Maligno nas supostas comunicações com o Além”. În prefață, preotul brazilian abordează tema „dialogului” cu morții și poziția Bisericii Catolice:

„Autorul ne arată că Sfânta Tradiție, Sfintele Scripturi și Magisteriul Bisericii au condamnat întotdeauna spiritismul. În fiecare epocă, Biserica a apărat principiul pentru care trebuie să condamnăm eroarea, dar să îi iubim pe cei care greșesc, clarificând lucrurile și ajutându-i în căutarea credinței adevărate. Trebuie să înțelegem că spiritismul este o formă greșită de a căuta adevărul”.

Pr. Pedro Paolo a explicat apoi modul în care spiritismul cucerește adepți: „În momentele de durere și suferință, mai ales la pierderea membrilor dragi din familie, persoanele caută răspunsuri și clipe de consolare și de pace. În acele momente sunt cooptate ușor de spiritism. Rezultatele acestei călătorii nu sunt întotdeauna fericite. Victimele rup tăcerea și urlă pentru ca toți să se trezească”.

Exorcistul brazilian aduce o clarificare și adresează o invitație:

„Ființa umană, încă de la început, a fost tentată la înșelăciune cu privire la moarte (cf. Fac. 3, 4-5). Astăzi, cu mijloace și tehnici noi, inamicul care încerca să treacă neobservat, devine tot mai demascat. Invitația acestei cărți este de a privi dincolo și de a descoperi comoara credinței catolice, revelată de Dumnezeu.

Nu există vreo doctrină care să aducă confort, pace, bucurie și speranță, asemenea creștinismului. Credem că ceea ce vom trăi este mult mai mult decât ceea ce ne putem imagina: „Precum este scris: "Cele ce ochiul n-a văzut şi urechea n-a auzit, şi la inima omului nu s-au suit, pe acestea le-a pregătit Dumnezeu celor ce-L iubesc pe El” (1 Cor 2,9; Is 64, 3).

 

Traducere: Liviu Ursu

 

 Sursa:it.aleteia.org