Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Diplomele Universităților Pontificale recunoscute în toată Europa

 
Diplomele Universităților Pontificale recunoscute în toată Europa
  • 18 Feb 2019
  • 473

Pe 13 februarie 2019, Sfântul Scaun și Statul Italian au semnat un acord de recunoaștere a diplomelor universităților pontificale de către Republica Italiană, precum și de către toate țările europene, informează site-ul ACI Stampa.

Până în prezent, doar diplomele de "teologie și scriere sacră" beneficiau de recunoaștere din partea Statului Italian, iar respectivul acord a fost semnat în 1984. De acum înainte, în conformitate cu Convenția de la Lisabona privind recunoașterea calificărilor în învățământul superior din zona europeană, acest nou acord oferă posibilitatea de a fi recunoscute atât în Italia, cât și la nivel european. Studenții vor putea să-și continue studiile atât în universitățile italiene cât și în cele pontificale.

Acest acord, materializat cu ocazia a 90 de ani de la Tratatul din Lateran a fost semnat de Cardinalul Giuseppe Versaldi, prefectul Congregației pentru Educație și Marco Bussetti, ministrul Educației din Italia. În timpul acestei ratificări, prelatul a mulțumit ministrului italian pentru această cooperare, "istorică" și "mult așteptată".

 

Traducere: ACC

(cath.ch/imedia/cg/rz)

 

Știri din aceeași categorie