Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 6
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

ZMT 2016 se va desfăşura din 25 iulie în 1 august

 
ZMT 2016 se va desfăşura din 25 iulie în 1 august
  • 04 Noi 2013
  • 1988
Manifestările Zilei Mondiale a Tinerilor din 2016, organizate la Cracovia, oraşul natal al Fericitului Ioan Paul al II-lea, se vor desfăşura de la 25 iulie la 1 august: a făcut cunoscut cardinalul Stanisław Dziwisz, arhiepiscop de Cracovia, într-un comunicat al Oficiului Catolic Pelerinaje, preluat de L`Osservatore Romano. Până acum se cunoştea ţara, oraşul şi anul evenimentului, dar nu şi zilele în care urmează să se desfăşoare. Precizările cardinalului Dziwisz cu privire la zilele evenimentului au completat, pentru a spune astfel, calendarul datelor generale.

După cum este cunoscut, pe 28 iulie a.c., la încheierea Sfintei Liturghii de la Ziua Mondială a Tinerilor desfăşurată la Rio de Janeiro, în Brazilia, Sfântul Părinte Papa Francisc a anunţat că următoarea întâlnire mondială a tinerilor va avea loc la Cracovia, ca omagiu adus Papei Ioan Paul al II-lea. Polonia organizează astfel pentru a doua oară Ziua Mondială a Tinerilor, după cea din 1991, de la Czestochowa, unde a avut o durată de 5 zile şi s-a încheiat pe 15 august cu Veghea de rugăciune şi Sf. Liturghie prezidate de Ioan Paul al II-lea.

Pontiful polonez, iniţiatorul Zilelor Mondiale ale Tinerilor, va fi proclamat Sfânt pe 27 aprilie 2014.

Pentru evenimentul tinerilor din Cracovia, cu desfăşurare între 25 iulie şi 1 august 2016, organizatorii au lansat o pagină internet accesibilă la adresa krakow2016.com. Responsabilii cu pastoraţia tinerilor dar şi cei dornici să participe la Ziua Mondială de la Cracovia pot afla la această adresă Internet ritmul pregătirilor şi informaţiile de care au nevoie.
Sursa:ro.radiovaticana.va

Știri din aceeași categorie

  • 13 Oct 2018
  • 556
  • 0