Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Cererea specială de rugăciune a Papei Francisc pentru luna octombrie

 
Cererea specială de rugăciune a Papei Francisc pentru luna octombrie
  • 03 Oct 2018
  • 5713

«În ultimii ani şi în ultimele luni, am trăit situaţii dificile în Biserică, precum abuzuri sexuale, de putere şi de conştiinţă din partea unor clerici, persoane consacrate şi laici. Fără a uita diviziunile interne. Sunt, cu siguranţă, favorizate de cel rău: "duşmanul de moarte al naturii noastre umane" [Exerciţiile spirituale ale sfântului Ignaţi de Loyola, n.136 ]», se spune în comunicatul de presă al Reţelei Mondiale de Rugăciune (Apostolatul rugăciunii), semnat de directorul internaţional al Reţelei, preotul iezuit Frederic Fornos.

«În tradiţia creştină – se spune în continuarea comunicatului – "cel rău are diferite aspecte, precum "Satanás", care în ebraică înseamnă "adversar" sau "Diábolis" în greacă, cel care divide sau seamănă discordie. În tradiţia biblică, se vorbeşte şi despre seducătorul lumii, despre "părintele minciunii" sau despre "Lucifer" cel care se prezintă ca un înger de lumină, bun în aparenţă, dar care înşeală».

Referindu-se la efectele avute de cel rău asupra misiunii de evanghelizare a Bisericii,   părintele Fornos atrage atenţia asupra responsabilităţii de a ne lăsa dominaţi de dorinţa de avuţie, de orgoliu şi de îngâmfare şi îndeamnă la efortul de a intensifica iubirea şi fidelitatea faţă de Biserică, potrivit îndemnului papei Francisc, specificând:

«În timpul lunii octombrie, Sfântul Părinte le cere tuturor credincioşilor un efort mai mare de rugăciune individuală şi comunitară. Ne îndeamnă să ne rugăm Sfântul Rozariu în fiecare zi, astfel încât Preacurata Fecioară Maria să ajute Biserica în aceste timpuri de criză şi să ne rugăm arhanghelului Mihail pentru a o apăra de atacurile celui rău. Potrivit tradiţiei spirituale, Mihail este căpetenia armatei cereşti şi protectorul Bisericii (Cartea Apocalipsei 12, 7-9). Sfântul Părinte ne îndeamnă ca recitarea Rozariului să se încheie cu invocaţia către Maica Domnului "Sub Tuum Praesidium" şi cu tradiţionala rugăciune către sfântul Mihail, scrisă de Leon al XIII».

Iată cele două rugăciuni: Sub ocrotirea ta alergăm, sfântă Născătoare de Dumnezeu, nu ne dispreţui rugăciunile în nevoile noastre, ci ne mântuieşte oricând de toate primejdiile, Fecioară slăvită şi binecuvântată.

Sfinte Arhanghel Mihail, apără-ne în lupta împotriva răutății și capcanelor diavolului. Dumnezeu să-l admonesteze, ne rugăm cu umilință. Și tu, prinț al armatei cerești, cu puterea lui Dumnezeu, aruncă în infern pe satana și pe celelalte spirite rele care cutreieră lumea căutând să piardă sufletele. Amin.

 



Sursa:vaticannews.va/ro