Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 7
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Faptele de milostenie, metrul de măsură al iubirii creştine

 
Faptele de milostenie, metrul de măsură al iubirii creştine
  • 08 Iun 2018
  • 536

Capacitatea de a cunoaşte "iubirea infinită a lui Cristos" pentru a fi " plini în toate de plinătatea lui Dumnezeu" s-a aflat în centrul omiliei Sfântului Părinte de vineri, 8 iunie a.c., celebrată în capela Casei Sfânta Marta, din Vatican.

Inspirată din Scrisoarea sfântului apostol Paul către Efeseni, capitolul 3, pontiful a explicat imposibilitatea de a pătrunde, cu capacităţile noastre limitate, iubirea infinită a lui Dumnezeu, unica posibilitate fiind aceea de a ne apropia de învăţătura lui Isus despre iubire, aflată la baza comportamentului creştin:

Papa Francisc: «Este o iubire care nu poate fi înțeleasă. Iubirea  lui Cristos depășește orice capacitate de înţelegere. Iubirea lui Dumnezeu este atât de mare încât depăşeşte toate limitele . Un poet spunea că este asemenea mării fără ţărmuri, ce nu cunoaşte abis… o mare fără limite. Şi aceasta este iubirea pe care o primim şi  pe care trebuie să o pătrundem.»

Referindu-se la modalitatea prin care Dumnezeu îşi manifestă iubirea, pontiful a evidenţiat gesturile mici, de iubire concretă faţă de aproapele exprimată prin fapte de milostenie.

 Papa Francisc: «Cum manifestă Dumnezeu iubirea? Prin lucruri măreţe? Nu, se face mic, mic, mic, [manifestându-şi iubirea] prin gesturi de sensibilitate, de bunătate. Devine mic pentru a se apropia de noi. Şi prin această apropiere faţă de noi, Dumnezeu ne face să înţelegem măreţia iubirii sale. Ceea este măreţ trebuie înţeles prin ceea ce este mic.»

«Când Isus vrea să ne învețe cum trebuie să fie atitudinea creștină, el ne spune  doar câteva lucruri, ne arată acest protocol celebru potrivit  căruia vom fi judecați cu toții (Matei 25)», a spus Sfântul Părinte subliniind că autentica înţelegere a iubirii lui Dumnezeu se traduce prin aplicarea iubirii sale în gesturi mici, de fiecare zi: dând de mâncare celui flămând, dând de băut celor însetaţi, vizitându-i pe cei bolnavi, pe cei închişi… . Faptele de milostenie reprezintă calea iubirii pe care Isus ne-o învaţă, în continuitate cu marea dragoste a lui Dumnezeu.»

Anca MărtinașSursa:vaticannews.va/ro