Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Foto: Comemorarea poetului greco-catolic George Coșbuc, în Catedrala Blajului

 
Foto: Comemorarea poetului greco-catolic George Coșbuc, în Catedrala Blajului
  • 03 Mai 2018
  • 1510

În seara zilei de 2 mai 2018, în prezența membrilor Sinodului Bisericii Greco-Catolice din România, Mitropolia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, a organizat în Catedrala Arhiepiscopală Majoră din Blaj, o manifestare comemorativă prilejuită de împlinirea a o sută de ani de la trecerea la cele veșnice a poetului greco-catolic George Coșbuc (1866-1918).

După o slujbă de pomenire oficiată de Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore, a urmat o serie de comunicări, moderată de dl. Ion Moldovan,  prin care s-a elogiat figura poetului George Coșbuc.

(GALERIE FOTO)

Prof. univ. dr. Ion Buzași a prezentat „Repere biografice revelatoare - Coșbuc și Blajul”; Conf. univ. dr. Georgeta Orian a prezentat „Direcții tematice în poezia lui George Coșbuc”; Lector univ. dr. Marcela Ciortea a prezentat „Coșbuc – traducător”. Elena Anghel Coman a susținut un „Recital din lirica lui George Coșbuc”.

 

Biroul Arhieparhial de Presă

Foto: C. Nicușan/AMR

 Sursa:bru.ro