Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

COMUNICAT: Sesiunea de primăvară a Sinodului Episcopilor Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică

 
COMUNICAT: Sesiunea de primăvară a Sinodului Episcopilor Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică
  • 29 Apr 2018
  • 1941

Sesiunea de primăvară a Sinodului Episcopilor

Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică

Blaj, 2-4 mai 2018

 

 

În intervalul 2-4 mai 2018, se va desfășura la Blaj sub președinția Preafericitului Părinte Cardinal Lucian Mureșan, sesiunea ordinară de primăvară a Sinodului Episcopilor Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică. 

În cadrul lucrărilor sinodale, Episcopii vor aborda diferite aspecte actuale din viaţa Bisericii, cu precădere tematici de ordin canonic, pastoral, administrativ și liturgic.

În după-masa zilei de joi 3 mai 2018, Episcopii sinodali vor participa la un moment spiritual-cultural prilejuit de Centenarul Marii Uniri, la sediul Protopopiatului Greco-Catolic din Alba Iulia.

Sinodul Episcopilor îi reunește pe toți Episcopii Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, din România şi din afara granițelor țării, și exprimă unitatea Bisericii în comuniune cu Urmașul lui Petru, Sfântul Părinte Papa Francisc.

Episcopii Greco-Catolici se reunesc în sesiune ordinară de două ori pe an, primăvara şi toamna.

     

 Pr. Cristian Crișan

Notarul Sinodului

 

 

 Sursa:bru.ro