Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Prima capelă creștină într-o universitate islamică

 
Prima capelă creștină într-o universitate islamică
  • 22 Apr 2018
  • 1701

Pentru prima dată în istoria Pakistanului, într-o universitate islamică a fost deschisă o capelă creștină. Este vorba de capela „Sfânta Maria”, găzduită în atriumul Universității de Agricultură din Faisalabad. A fost sfințită pe data de 15 aprilie 2018, de Mons. Joseph Arshad, arhiepiscop di Islamabad-Rawalpindi și președinte al Conferinței episcopale pakistaneze. În timpul ceremoniei, acesta a spus: „Prezența unei biserici în incinta universității oferă un mesaj de iubire și armonie întregii țări. Creștinii se vor ruga aici pentru progresul și prosperitatea institutului și a țării”.

Noua capelă reprezintă o noutate pentru țara majoritar musulmană. Până în prezent, în universități și școli era permis să se construiască doar moschei. Locurile de cult creștine erau permise doar în institutele creștine.

La ceremonie au participat reprezentanți ai universității, doi preoți și peste 70 de creștini care trăiesc în acel campus. Muhammad Zafar Iqbal, cancelarul Universității, a declarat: „Această biserică a fost construită în scopul asigurării necesităților spirituale ale studenților și lucrătorilor universității. Eu cred în armonia inter-religioasă. O capelă universitară este un exemplu viu al fraternității islamico-creștine”.

 

Traducere: Liviu Ursu

 Sursa:asianews.it

Știri din aceeași categorie