Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Omul din Giulgiu reconstruit în 3D

 
Omul din Giulgiu reconstruit în 3D
  • 28 Mar 2018
  • 4643

„Această statuie este o reprezentare tridimensională a mărimii naturale a Omului din Giulgiu, realizată pe măsurătorile milimetrice de pe Giulgiul în care a fost înfășurat trupul lui Cristos după răstignire”, explică Giulio Fanti, profesor de Măsuri mecanice și termice la Universitatea din Padova și studios al relicvei. Pe baza măsurătorilor a fost posibilă realizarea unui „mulaj” care, potrivit profesorului, prezintă trăsăturile reale ale lui Cristos răstignit.

„Prin urmare, considerăm că avem în sfârșit o imagine exactă a ceea ce a fost Isus pe acest pământ. De acum înainte, nu va mai fi posibilă o reprezentare a Sa, fără a se ține cont de această lucrare”. Profesorul a adăugat: „Potrivit studiilor noastre, Isus a fost un om de o frumusețe extraordinară. Avea o înălțime de 1,80 metri, în timp ce înălțimea medie a timpului era de aproximativ 1,65 metri. De asemenea, avea o expresie regală și maiestuoasă”.

Prin intermediul studiului și a proiecției tridimensionale a figurii, s-a putut face și o numărătoare a rănilor de pe trupul Omului din Giulgiu: „Pe Giulgiu - continuă profesorul - au putut fi numărate 370 de răni cauzate de flageluri, fără a le lua în considerare pe cele laterale. Mai mult decât atât, prin reconstrucția tridimensională am ajuns la concluzia că în momentul morții, Omul din Giulgiu s-a prăbușit spre dreapta din cauza dislocării umărului drept”.

 

Traducere: Liviu Ursu

 Sursa:it.aleteia.org