Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 6
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Bazilica „Sagrada Familia” își deschide porțile pentru martirii săi

 
Bazilica „Sagrada Familia” își deschide porțile pentru martirii săi
  • 05 Mar 2018
  • 2483

Bazilica „Sagrada Familia” (Sfânta Familie) din Barcelona (Spania), va găzdui pe data de 10 noiembrie a.c., beatificarea a 16 martiri ai războiului civil spaniol. Ceremonia va fi prezidată de Cardinalul Angelo Amato, Prefectul Congregației Cauzelor Sfinților.

Potrivit Arhiepiscopiei de Barcelona, cei 16 martiri au fost victime ale persecuției religioase din anii '30 și toți au murit la începutul războiului civil spaniol, între 1936 și 1937.

„Grupul include preoți, persoane consacrate și laici; tineri și bătrâni; studenți și superiori; muncitori, părinți și educatori: toți slujitori pentru Evanghelie și pentru iubirea lui Dumnezeu, până în momentul martiriului”, se citește în comunicatul Arhiepiscopiei de Barcelona.

De asemenea, se afirmă că acești martiri au fost un model pentru „copii, tineri și bătrâni”, care au găsit în ei „mijlocitori și buni îndrumători. Noii fericiți transmit un mesaj actual de mare importanță care, în anul Sinodului pentru tineri, prezintă o experiență eclezială de credință, devotament și discernământ vocațional”.

 

Traducere: Liviu Ursu

 

 Sursa:iltimone.org

Știri din aceeași categorie