Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Pontiful Roman cu cel mai lung pontificat (după Sfântul Petru) ar putea fi canonizat în curând

 
Pontiful Roman cu cel mai lung pontificat (după Sfântul Petru) ar putea fi canonizat în curând
  • 22 Feb 2018
  • 1168

 

 

Procesul de canonizare al Fericitului Papa Pius al IX-lea (1846-1878) avansează cu rapiditate, a declarat episcopul Carlo Liberati, postulatorul cauzei. Prelatul a adăugat faptul că Sfântul Scaun ar putea să efectueze în curând o examinare a trupului Pontifului.

Beatificat împreună cu Papa Ioan al XXIII-lea în anul 2000 de către Ioan Paul al II-lea, Giovanni Maria Mastai Ferretti - Pius al IX-lea - va fi exhumat cel mai probabil înaintea verii, a declarat postulatorul cauzei, acest lucru făcând parte din procesul cauzelor de canonizare.

Cel mai lung pontificat din istorie

Papa Pius al IX-lea (1792-1878) a murit în urmă cu 140 de ani, la sfârșitul celui mai lung pontificat din istoria Bisericii, exceptându-l pe cel al Sfântului Petru: 32 de ani.

Pius al IX-lea a declarat dogma Neprihănitei Zămisliri în anul 1854 și a fost ultimul conducător al Statului Pontifical (dispărut în anul 1870) - cu excepția micului Stat Vatican, care a luat naștere în anul 1929.

Pontificatul său început în anul 1846 a reprezentat și un nou impuls misionar, amintește episcopul Liberati. Au fost create 133 de scaune episcopale, 50 de vicariate apostolice ca și teritorii de misiune. De asemenea, Papa Pius al IX-lea a convocat Conciliul Vatican I, unde s-a formulat dogmatic infailibilitatea papală.

 

Traducere: Liviu Ursu

 

 

 Sursa:aleteia.it

Știri din aceeași categorie