Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Ultimul miracol de la Lourdes: călugărița Bernadette Moriau vorbește despre vindecarea sa miraculoasă

 
Ultimul miracol de la Lourdes: călugărița Bernadette Moriau vorbește despre vindecarea sa miraculoasă
  • 21 Feb 2018
  • 1399

Vindecarea miraculoasă a călugăriței Bernadette Moriau a avut loc pe 11 iulie 2008 și a fost anunțată după 10 ani, chiar în ziua aniversării a 160 de ani de la aparițiile Fecioarei la Lourdes. Acesta a fost al 70-lea miracol recunoscut oficial de Biserică la Sanctuarul Marian de la Lourdes.

Într-un interviu pentru Vaticannews, călugărița care a fost afectată mulți ani de o paralizie severă, a povestit despre schimbarea condițiilor sale fizice, după un pelerinaj la Lourdes. În acest pelerinaj ea a simțit foarte puternic prezența misterioasă a Mariei și a micuței Bernadette.

Cazul a fost examinat apoi de Biroul Medical din Lourdes, care a definit vindecarea „inexplicabilă” din punct de vedere științific.

Iată ce afirmă călugărița despre cele întâmplate:

„Am ajuns la Lourdes în anul 2008 și am trăit cu mare intensitate acel pelerinaj, împreună cu Biserica diecezană. Am primit taina Ungerii bolnavilor și am cerut puterea de a-mi continua itinerariul... Am rămas foarte marcată de procesiunea euharistică și de binecuvântarea bolnavilor din Bazilica Pius al X-lea din Lourdes, simțind că Isus este aproape de noi și ne dă binecuvântarea Sa. În străfundul inimii am făcut această rugăciune: „Văd suferința ta și văd suferința acestor frați și surori bolnave.... M-am rugat mult pentru bolnavii care erau lângă mine și nu am cerut ca eu să fiu vindecată. Pe 11 iulie, după ce m-am întors din pelerinaj, mă aflam în capelă la adorație, împreună cu o altă călugăriță din comunitate. Exact la ora 5.45 am simțit o relaxare, o căldură în trup și nu știam ce mi se întâmplă. Mă simțeam foarte bine. M-am întors în cameră la ora 6 și am auzit o voce care mi-a spus: „Îndepărtează-ți aparatele”. Am renunțat atunci la toată aparatura medicală care mă ajuta. Îmi imaginam ceea ce mi se putea întâmpla, m-am gândit la Lourdes, dar în același timp nu reușeam să înțeleg totul în mod clar”.

V-ați gândit vreodată că este vorba despre un miracol?

„Nu am vorbit niciodată despre un miracol, am vorbit despre vindecare. Am legat toate cele întâmplate de Lourdes, deoarece de puțin timp m-am întors de acolo, unde am simțit puternic prezența divină, mai ales în Euharistie și Adorație”.

Mai degrabă ați pus accentul pe tema „vindecare” și nu pe un miracol: este important?

„Nu-mi revine mie să spun dacă este vorba de un miracol. Acest lucru îi revine Bisericii. Am primit vindecarea în Biserică și consider că trebuie să mărturisesc această credință care locuiește în mine”.

 

Traducere: Liviu Ursu

 Sursa:vaticannews.va