Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

PS Claudiu, în mijlocul credincioşilor de la Capela Arhiereilor Blaj

 
PS Claudiu, în mijlocul credincioşilor de la Capela Arhiereilor Blaj
  • 28 Dec 2017
  • 912

Marţi, 26 decembrie 2017, Preasfinţia Sa Claudiu Pop, Episcop al Curiei Arhiepiscopale Majore, a fost prezent la Capela Arhiereilor Blaj, unde a oficiat Sfânta Liturghie din cea de-a doua zi a sărbătorii Naşterii Domnului. Cuvântul de învăţătură rostit cu această ocazie, alături de colindele minunat intrepretate de tinerii din parohie, care au şi dat răspunsurile la Sfânta Liturghie, au întregit tabloul unei comunităţi creştine vii, ce s-a bucurat din plin de o asemenea zi binecuvântată.

(GALERIE FOTO)

Pornind de la lectura Evangheliei din cea de-a doua zi de Crăciun, în predica sa PS Claudiu a vorbit despre întâlnirea cu Dumnezeu şi despre modul cum ne marchează aceasta. Având ca model familia creştină, care este familia formată din Iosif, Maria şi pruncul Isus, drumul nostru în această lume trebuie să imite drumul sfintei familii în perioada imediată de după Naşterea Mântuirorului, ca semn al ascultării. De aceea, indiferent cât de greu este această cale pentru noi, să ne amintim mereu de drumurile parcurse de Iosif şi de Fecioara Maria, de la Bethleem în Egipt, din Egipt înapoi în Israel şi apoi la Nazaret, pentru a proteja Pruncul Divin, cel care ne aduce mântuirea. Întâlnirea cu Dumnezeu ne schimbă viaţa, ne pune pe altă cale, la fel cum magii, veniţi să se închine micului Isus, au urmat alt drum spre casă. De aceea noi, cei care îl întâlnim pe Isus la douăzeci de secole după momentul evocat de Evanghelie, suntem profund marcaţi de aceasta, iar modul nostru de viaţă primeşte altă dimensiune, una care transcende această lume plină de capcane şi de tentaţii.

Referindu-se la apropiata intrare în noul an, PS Claudiu a spus că modul în care ne raportăm la un sfârşit de an este, de cele mai multe ori, greşit. Noi nu trebuie să ne lamentăm că a mai trecut un an din viaţa noastră, ci să transformăm acest lucru într-o bucurie. Cu fiecare an care trece ne apropiem şi mai mult de îndeplinirea planului pe care Dumnezeu îl are cu noi. Aşa cum Dumnezeu îşi încredinţează Fiul cel iubit în mâinile unei familii sărace, aşa ne încredinţează fiecăruia dintre noi o misiune, care face parte din planul de mântuire pregătit pentru fiecare.

“Iubiţi credincioşi, spunându-vă sărbători fericite, un an nou plin de bucurii şi haruri, să simţim cu toţii că un alt an s-a împlinit înspre planul şi profeţia pe care Dumnezeu o are cu fiecare dintre noi. Sărbători fericite şi la mulţi ani”, şi-a încheiat PS Claudiu predica rostită la Capela Arhiereilor Blaj, în a doua zi a Crăciunului 2017.

Zeci de credincioşi au asistat la slujba oficiată de PS Claudiu, alături de  preoţi şi diaconi, răspunsurile fiind date de frumoşii tineri ai parohiei.

În final, părintele paroh Cristian Rus i-a mulţumit Prea Sfinţitului Claudiu pentru prezenţa în mijlocul credincioşilor din Parohia Blaj II, pentru minunatul cuvânt de învăţătură şi pentru bucuria pe care a adus-o, cu această ocazie, tuturor.

 

Nicu Goga