Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 6
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

FOTO: Binecuvantarea bisericii din Cătina

 
FOTO: Binecuvantarea bisericii din Cătina
  • 24 Dec 2017
  • 3155

Sâmbătă, 16 decembrie 2017, a avut loc binecuvântarea Bisericii Greco-Catolice din Cătina, jud. Cluj, Protopopiatul Sărmașu.

(GALERIE FOTO)

S-a oficiat Sfințirea cea mică a apei, urmată de Sfânta Liturghie la ora 11.00, prezidată de  Părintele Vicar Ioan Fărcaș, avându-i alături pe Părintele Consilier Viorel Comșa, Părintele Alin Moldovan, protopop de Sărmașu, Părintele Paroh Alin Morcotan și alți preoți.

Într-o atmosferă de bucurie și de înainte prăznuire a Nașterii Domnului s-a cântat catavasia: Cristos se naște, măriți-L; Cristos din ceruri, întâmpinați-L, Cristos pe pământ, înălțați-vă; Cântați Domnului tot pământul, și cu veselie lăudați-L, că s-a preamărit, iar la momentul împărtășaniei colindele au răsunat în noua biserică.

            Credincioșii din Cătina aparținând celor patru confesiuni: greco-catolică, romano-catolică, ortodoxă și reformată au umplut locașul de cult participând la sărbătoarea Parohiei greco-catolice.

            Părintele Vicar în cuvântul  de învățătură a  îndemnat pe creștini la respect reciproc, unitate și dragoste frățească, transmiâănd binecuvântarea Preafericirii Sale Arhiepiscopul-Cardinal Lucian..

            Bucuria a fost împărtășită și de Părintele Virgil Florian, prelat papal din Cluj, care este un fiu al satului Cătina, unde s-a născut în urmă cu 86 ani și este un sprijin spiritual al credincioșilor catolici din Cătina.

            Parohul a mulțumit lui Dumnezeu și tuturor donatorilor și binefăcătorilor, ctitori ai bisericii, facănd referire la Sfânta Scriptură a Vechiului Testament, III Regi 8/61: Să fie inima voastră întreagă la Domnul Dumnezeul nostru, ca să petreceți după rânduielile Lui și să păziți poruncile Lui, ca acum!

 

IF