Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Un tată concepe o revistă de benzi desenate, inspirat de fiul său cu sindromul Down

 
Un tată concepe o revistă de benzi desenate, inspirat de fiul său cu sindromul Down
  • 11 Dec 2017
  • 788

de Zelda Caldwell

Metaphase prezintă un tată lucrând în echipă împreună cu fiul său pentru a depăși obstacolele.

Când Chip Reece a aflat că fiul său Ollie are sindromul Down, fiind de o viață fan al benzilor desenate a căutat una care să înfățișeze un personaj cu sindromul Down, fără succes, însă.

Reece a decis apoi să-și creeze propria revistă de 10 pagini pentru familie și prieteni. El a lucrat la ea pe când Ollie era încă mic și fusese internat de mai multe ori pentru o problemă la inimă.

Vestea s-a dus, un editor a fost interesat, iar Reece și ilustratorul Kelly Williams au transformat broșura într-un roman grafic despre o echipă de super-eroi, tată și fiu, numită Metaphase.

„Când ești copil, este lucrul pe care îl visezi – că ești super-erou”, a declarat Reece pentru CBS News. „Voiam ca fiul meu să creadă că și el poate avea visuri la fel de mari precum aveam și eu când eram mic”.

„Cred că pentru oricare dintre noi este important să vadă reprezentate personaje care îi seamănă, pentru că astfel putem vedea că suntem incluși la fel ca toți ceilalți... în special pentru persoanele care suferă de sindromul Down, ele pot fi oricine își doresc să fie”, a spus Reece, pentru KWCH12.

Săptămâna trecuta, Ollie – acum în vârstă de 7 ani –a ocupat, împreună cu tatăl său un stand la Air Capital Comic Con din Wichita. Reece are planuri pentru o continuare a cărții care, spune el, va aduce în discuție „marea personalitate” a lui Ollie.

„E un copil foarte fericit. Este amuzant. Nu se poate exprima, dar eu îl înțeleg. Este pus pe șotii, ceea ce ar putea fi din cauza mea”, a spus Reece.

Metaphase este disponibil pe Amazon și la Barnes and Noble.

Traducere: Ștefan MunteanuSursa:it.aleteia.org