Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Rugăciunea credincioșilor, ajutor pentru preoți

 
Rugăciunea credincioșilor, ajutor pentru preoți
  • 02 Dec 2017
  • 617

Circa 100 de mii de persoane au participat vineri dimineață la Sfânta Liturghie prezidată de papa Francisc în parcul Suhrawardy Udyan, din Dhaka, în Bangladesh, celebrare euharistică în cadrul căreia au fost hirotoniți 16 preoți.

Vorbind liber, pontiful le-a mulțumit credincioșilor pentru prezența atât de numeroasă la "această mare sărbătoare a lui Dumnezeu", sosind "de departe și călătorind chiar mai mult de două zile". "Vă mulțumesc mult pentru generozitatea vostră", a repetat pontiful, spunând că aceasta arată iubirea pe care o au față Isus Cristos."Vă mulțumesc mult pentru fidelitatea vostră, continuați să mergeți înainte cu spiritul Fericirilor", le-a mai spus Sfântul Părinte credincioșilor din Bangladesh, îndemnându-i să se roage mereu pentru preoți, întrucât "poporul lui Dumnezeu îi susține pe preoți cu rugăciunea". Sprijinirea preoților este o responsabilitate, a evidențiat papa Francisc, explicând că sprijinul primar pentru un preot este rugăciunea credincioșilor.

În omilie, inspirată din Ritualul Hirotonirii întru Preoție, pontiful a amintit că Isus este Marele Preot și, prin opera sacerdotală a lui Cristos, noi toți cei botezați dobândim demnitatea de neam preoțesc: «În ceea ce vă privește, fii preaiubiți care veți primi sacrametul preoției, considerați că exercitând sacramentul sfintei doctrine veți fi părtași la misiunea lui Cristos, unicul maestru. Predicați tuturor Cuvântul lui Dumnezeu pe care voi înșivă l-ați primit cu bucurie. Citiți și meditați cu asiduitate Cuvântul Domnului pentru a crede ceea ce ați citit, transmiteți ceea ce v-ați însușit prin credință, trăiți ceea ce ați predicat. Doctrina voastră să fie, așadar, hrană pentru poporul lui Dumnezeu, bucurie și sprijin  pentru discipolii lui Cristos, mireasmă a vieții voastre, pentru ca prin cuvânt și exemplu să edificați Biserica, Casa lui Dumnezeu», a spus papa Francisc la Sfânta Liturgie celebrată vineri dimineață în parcul Suhrawardy Udyan, din Dhaka, în Bangladesh

Papa Francisc le-a amintit celor 16 tineri care au primit sacramentul preoției responsabilitatea față de sufletele încredințate lor spre păstorire: «Voi veți continua opera sanctificatoare a lui Cristos. Prin ministerul vostru, sacrificiul spiritual al credincioșilor este dus la perfecțiune, pentru că este unit cu sacrificiul lui Cristos, care – prin mâinile voastre și în numele întregii Biserici – este oferit pe altar fără vărsare de sânge, în celebrarea sfintelor mistere.»

«Conștienți că ați fost aleși dintre oameni și formați în favoarea lor pentru a vă dedica lui Dumnezeu, exercitați cu bucurie și iubire sinceră misiunea sacerdotală a lui Cristos, cu unica dorință de a fi plăcuți lui Dumnezeu și nu vouă înșivă», i-a îndemnat Sfântul Părinte pe cei 16 tineri din Bangladesh care au ales să-și consacre viața lui Dumnezeu, prin sacramentul preoției. 

Totodată, pontiful i-a îndemnat pe noii preoți să cultive unitatea între credincioși, în comuniune filială cu episcopul, având mereu în fața ochilor exemplul Bunului Păstor care nu a venit pentru a fi slujit ci pentru a sluji și a încerca să salveze ceea ce era pierdut.

RV/AMSursa:ro.radiovaticana.va