Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

FOTO: Prezentare de carte în Parohia Blaj II

 
FOTO: Prezentare de carte în Parohia Blaj II
  • 23 Oct 2017
  • 989

Unele cărţi sunt scrise ca să influenţeze viaţa credincioşilor. O asemenea carte este cea scrisă de Renzo Lavatori şi Luciano Sole, profesori renumiţi la Universităţile Pontificale din Roma, cu titlul: Secvenţe din Evanghelia după Luca. Cartea este un comentariu exegetic, biblic şi spiritual, al momentelor mai frumoase descrise de evanghelistul Luca, pe înţelesul cititorilor, utilă atât preoţilor care se pregătesc pentru predici, cât şi credincioşilor care simt nevoia să înţeleagă mai profund, pentru hrana lor sufletească, Cuvântul lui Dumnezeu.

(GALERIE FOTO)

În sensul acesta, în duminica din 22 octombrie, la încheierea Sfintei Liturghii arhiereşti oficiate de Preasfinţitul Claudiu Pop, a avut loc prezentarea cărţii în Parohia Blaj II. Evenimentul a debutat cu intervenţia părintelui diacon şi profesor Ion Buzaşi care a felicitat apariţia cărţii în limba română. Traducătorii sunt doi fraţi foşti studenţi ai profesorului Renzo Lavatori: părintele Cristian Rus – paroh la Parohia Blaj II, şi părintele Aurel Rus – paroh la Parohia Reghin II. Episcopul a remarcat legătura de suflet ce rămâne între maestru, profesor, pe de o parte, şi discipoli, studenţi, pe de altă parte, legătura între Italia şi România, între Roma şi Blaj. Părintele Lavatori, în cuvântul său, a subliniat importanţa prezenţei cuvântului în comunităţile parohiale, a spiritului mereu dinamic, a rugăciunii şi a dragostei dintre credincioşi, toate acestea fiind o mărturie a vivacităţii Bisericii lui Hristos, elemente care apar la nivelul comunităţilor primare şi care sunt vizibile în Evanghelia scrisă de Luca. Episcopul a adăugat că o asemenea carte ar putea fi un manual al unei parohii util în cadrul orelor de cateheză sau de formare continuă a enoriaşilor.

Cartea prezentată, prefaţată de Episcopul Virgil Bercea de Oradea, apărută la Editura Galaxia Gutenberg din Târgu Lăpuş, a fost bine receptată de credincioşii din Parohia Greco-Catolică Blaj II, îmbogăţind în acelaşi timp literatura teologică românească şi sursele de nutremânt spiritual oferite oamenilor de astăzi.

La urmă au fost expuse spre venerare relicve ale Sfântului Părinte Papa Ioan Paul al II-lea.

 

Corespondent e-communio.

Foto: Alex Codrea