Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 6
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Cercetător american: „rugăciunea are puterea de a vindeca bolile”

 
Cercetător american: „rugăciunea are puterea de a vindeca bolile”
  • 11 Sep 2017
  • 4311

Dr. Andrew Newberg, de la Universitatea Thomas Jefferson (SUA), este unul dintre numeroșii cercetători care subliniază marele efect al rugăciunii și al meditației asupra tratării bolilor.

Medicul a efectuat studii bazate pe rezonanțe magnetice pe 40.000 de pacienți și și-a prezentat observațiile în cartea „How God changes the brain” (Cum schimbă Dumnezeu creierul). De atunci, alte câteva cercetări au reiterat această concluzie.

Dr. Newberg a selectat persoane în vârstă cu probleme de memorie și le-a observat înainte, în timpul și după programul de meditații și rugăciuni. Studiile au fost efectuate timp de 12 minute pe zi, timp de 8 săptămâni. Acestea au arătat că rugăciunea și meditația pot duce la rezultate foarte pozitive pentru sănătate.

Atunci când sunt făcute în mod regulat, rugăciunea și meditația stimulează activitatea creierului, conducând la dezvoltarea acestuia și la vindecarea diferitelor boli.

După cum am spus mai sus, alte câteva cercetări au subliniat același fenomen. Un studiu publicat în revista „Cancer”, a Societății Americane pentru Cancer, arată că pacienții cu convingeri spirituale reacționează mai bine la tratamente. De asemenea, cercetătorii de la „Moffitt Cancer Center” din Florida, au constatat că oamenii care cred într-o forță superioară sunt mai sănătoși fizic și mental decât cei care afirmă că nu cred.

 

Traducere: Liviu Ursu

 Sursa:papaboys.org