Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Novenă la Sfânta Maria, Fecioara săracilor (Ziua a V-a)

 
Novenă la Sfânta Maria, Fecioara săracilor (Ziua a V-a)
  • 10 Aug 2017
  • 844

Aflându-ne în Postul Adormirii Maicii Domnului, în perioada 6-14 august vă propunem novena către Sfânta Maria, Fecioara săracilor.

Ziua a cincea

Meditația

Sfântă Fecioară a Săracilor, roagă-te pentru fiecare dintre noi!

 

Doamna noastră, Maica Mântuitorului, Maica lui Dumnezeu, Fecioară a Săracilor, Tu ştii cât de mult doresc să obţin harul pe care-l implor de la bunătatea ta şi pentru care fac această novenă (se poate aminti intenția). Te rog stăruitor, acordă-mi acest har!

Ce bucurie dacă mi-ai spune ceea ce i-ai spus copilei la sfârşitul celei de a treia apariţii: „Eu mă voi ruga pentru tine”.

Dar oare este nevoie să mi-o spui ca să fiu convins? Tu te rogi pentru mine, nu mă pot îndoi,  totul îmi spune că o faci.

Tu îmi cunoşti nevoile, slăbiciunea, îngrijorările; Tu eşti Mama mea şi cea mai bună dintre mame. Tu nu poţi vedea mizeria copilului tău fără să-ţi fie milă de el şi fără să te rogi lui Dumnezeu ca să-i acorde ceea ce are nevoie.

Tu te rogi pentru mine; o ştiu!

De altfel, ţi-am cerut acest lucru atât de des! De câte ori nu ţi-am spus, recitând „Bucură-te, Marie”: „Roagă-te pentru noi, păcătoşii!”? Eu eram cuprins în acest „noi”.

Şi nu ţi-am cerut-o singur. Sute de milioane de „Bucură-te, Marie” se înalţă spre tine în fiecare zi. Care este acel creştin care să nu spună câteva „Bucură-te, Marie” în fiecare zi?! Toţi se roagă pentru mine atunci când spun: „Roagă-te pentru noi, păcătoşii”, căci eu sunt unul dintre aceşti nenorociţi păcătoşi.

Şi dintre toate aceste nenumărate rugăciuni care se adresează în fiecare zi Sfintei Fecioare şi imploră acelaşi favor: „Roagă-te pentru noi, păcătoşii!”, să nu fie oare nici una ascultată?! Este imposibil! Maria este preabună; Ea ascultă această cerere neîncetată care zi şi noapte se înalţă spre Ea şi nu va înceta decât la sfârşitul veacurilor.

Până la ultimul meu suspin, creştinătatea întreagă nu va înceta să o implore pe Sfânta Fecioară să se roage pentru sărmanul păcătos care sunt eu. O, ştiu, această rugăciune nu este zadarnică. Maria se roagă pentru mine.

Ce siguranţă îmi dă faptul de a şti că Maica Mântuitorului, Maica lui Dumnezeu, dulcea Fecioară a Săracilor se roagă pentru mine!

Asigurat de mijlocirea Mariei, de ce m-aş putea teme? Maria îmi poate obţine totul.

Sfântă Fecioară a Săracilor roagă-te pentru fiecare dintre noi!

Cine este cuprins în acest „noi” din invocaţia de la Banneux, dacă nu cei devotaţi Sfintei Fecioare a Săracilor, această mulţime de credincioşi care ştiu că Tu ai ales să te arăţi la Banneux-Notre-Dame, că doreşti să ne rugăm ţie, să ne rugăm mult; care ştiu că Tu vrei să fii invocată de toate naţiunile sub acest nume nou de Fecioară a Săracilor?!

Eu sunt unul dintre aceşti umili şi fervenţi slujitori ai Sfintei Fecioare. Deci, de fiecare dată când se înalţă de pe pământ invocaţia: „Sfântă Fecioară a Săracilor, roagă-te pentru fiecare dintre noi!”, ea o duce la Fiul ei. O, Sfântă Fecioară a Săracilor, şi acesta este un nou motiv de a fi ferm convins că Tu te rogi pentru mine, aşa cum la 19 ianuarie 1933 i-ai promis copilei Marieta că te vei ruga pentru ea.

Sfântă Fecioară a Săracilor roagă-te pentru fiecare dintre noi!

 

Rugăciunea

Fecioara Săracilor, roagă-te pentru noi!

 

Câtă bucurie a simţit Marieta atunci când a auzit de pe buzele tale materne acea promisiune plină de iubire: „Mă voi ruga pentru tine!”

O, dulce Fecioară a Săracilor, care ai atâta putere asupra Inimii Preasfinte a lui Isus şi atâta milă pentru suferinţele noastre, mijloceşte pentru noi la Fiul tău Dumnezeiesc şi dăruieşte-ne harurile care ne sunt folositoare pentru a dobândi viaţa veşnică. Amin.

Tatăl nostru..., Născătoare..., Mărire Tatălui...