Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Cu inimă arzând de dorința găsirii lui Isus, adevărata comoară

 
Cu inimă arzând de dorința găsirii lui Isus, adevărata comoară
  • 31 Iul 2017
  • 3931

Căutarea și sacrificiul sunt două caracteristici necesare celui care vrea să obțină comoara  Împărăției lui Dumnezeu, după cum a evidenția Sfântul Părinte în cateheza rugăciunii "Îngerul Domnului", de duminică, 30 iulie, din Piața Sfântul Petru.

Pornind de la Evanghelia Duminici a VII-a de peste an, după sfântul Matei, capitolul 13, în care Împărăția cerurilor este asemuită cu o comoară ascunsă într-un ogor, "pe care un om, găsind-o, o ascunde şi, plin de bucurie, merge şi vinde tot ce are şi cumpără ogorul acela", pontiful a evidențiat că "atitudinea căutării este condiția esențială pentru a găsi", adevăr pe care înțelepciunea populară l-a exprimat prin proverbul "cine caută găsește", însă căutarea nu trebuie să fie lâncedă, lipsită de vlagă ci, după cum spune papa Francisc:

Papa Francisc: "Trebuie ca inima să ardă de dorința de a obține binele prețios, adică Împărăția lui Dumnezeu care se face prezentă în persoana lui Isus. El este comoara ascunsă, El este perla de mare valoare. El este descoperirea fundamentală care ne poate schimba viața în mod decisiv, umplând-o de semnificație".

Oprindu-se asupra înțelepciunii celui care, dându-și seama de ocazia unică pe care o are, nu vrea să o piardă ci, dimpotrivă, este gata să facă orice –  chiar să vândă tot ce are – pentru obținerea comorii, Sfântul Părinte a scos în evidență o altă caracteristică necesară obținerii comorii ascunse care se identifică cu Isus, garanția Împărăției cerurilor.

Papa Francisc: "Evaluarea valorii inestimabile a comorii conduce la o decizie care implică și sacrificiu, detașare și renunțare. Când comoara și perla au fost descoperite – însemnând când l-am descoperit pe Domnul – trebuie să nu lăsăm ca această descoperire să rămână sterilă, ci să sacrificăm orice alt lucru pentru comoară. Aceasta nu înseamnă să disprețuim restul, ci să-l subordonăm lui Isus, punându-l pe El pe primul loc. Discipolul lui Isus nu este unul care s-a privat de ceva esențial; este unul care a găsit cu mult mai mult: a găsit bucuria deplină pe care doar Domnul o poate dărui."

Amintindu-ne că bucuria Evangheliei umple inima și întreaga viață a celor care se întâlnesc cu Isus, lăsându-se salvați de El, eliberați de păcat, de tristețe, de golul interior și de izolare, Sfântul Părinte ne îndeamnă la rugăciune astfel încât, prin mijlocirea Maicii Domnului, fiecare dintre noi să fie în măsură să dea mărturie, prin cuvintele și gesturile de fiecare zi, despre bucuria de a fi găsit comoara Împărăției lui Dumnezeu, adică iubirea pe care Tatăl ne-a dăruit-o prin Isus.

După rugăciunea "Angelus", pontiful a amintit că duminică, 30 iulie, se marchează Ziua mondială împotriva traficului de persoane, proclamată de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite.

Papa Francisc: "În fiecare an, mii de bărbați, femei și copii sunt victime nevinovate ale exploatării prin muncă, victime ale exploatării sexuale și ale traficului de organe. Doresc să fac apel la implicarea tuturor astfel încât această plagă aberantă, această formă modernă de sclavie să fie contrastată în mod adecvat. Să ne rugăm împreună Maicii Domnului, pentru a sprijini victimele și pentru a converti inimile traficanților."

RV – A. Mărtinaș



Sursa:ro.radiovaticana.va