Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

De ce persoanele divorțate și recăsătorite nu pot primi Sfânta Împărtășanie?

 
De ce persoanele divorțate și recăsătorite nu pot primi Sfânta Împărtășanie?
  • 30 Iul 2017
  • 7463

De multe ori, unii jurnaliști progresiști seamănă confuzie atunci când vine vorba de Împărtășania celor divorțați și recăsătoriți, făcând persoanele să creadă că în această privință există posibile „deschideri” din partea Magisteriului Bisericii. În realitate, asupra acestei chestiuni nu există compromisuri, cu excepția cazului în care vreun jurnalist nu pretinde să modifice Evanghelia.

Pentru ca cineva să poată primi Sfânta Taină a Euharistiei, trebuie să se afle într-o stare de har. Cine a comis chiar și un singur păcat de moarte, înainte de a primi Sfânta Euharistie, trebuie să se spovedească. Dar, pentru a putea primi în mod valid dezlegarea sacramentală este necesar ca persoana să se căiască cu sinceritate de păcatele comise (cel puțin cele de moarte) și totodată să propună cu fermitate că nu va mai păcătui. În caz contrar, Taina spovezii este nulă și sacrilegă. Toate manualele de Teologie morală ne învață acest lucru.

Prin urmare, un divorțat/ă, dacă se căiește cu adevărat pentru faptul că s-a recăsătorit civil, trebuie mai întâi să rupă uniunea cu partenerul/a, iar apoi va putea primi în mod valid dezlegarea sacramentală. Dacă din anumite motive grave nu se poate separa de partener/ă (de exemplu, pentru a putea continua să educe copiii), atunci poate continua să trăiască în aceeași casă, dar nu ca și „soț și soție”, ci ca „frate și soră” (adică în totală castitate), și evitând să creeze scandal aproapelui.

Isus a fost acela care a spus că, dacă omul își lasă soția și se căsătorește cu alta, comite adulter. Nimeni nu poate schimba Evanghelia, nici chiar jurnaliștii progresiști.

 

Traducere: Liviu UrsuSursa:cordialiter.blogspot.ro

Știri din aceeași categorie