Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

A fost descoperită baia rituală de unde Irod a ordonat moartea lui Ioan Botezătorul

 
A fost descoperită baia rituală de unde Irod a ordonat moartea lui Ioan Botezătorul
  • 09 Iul 2017
  • 1339

Machaerus, mai bine cunoscut ca locul unde Salomeea a dansat pentru tatăl său vitreg, este un sit arheologic de excepție.

Băile rituale evreiești (mikva'ot) sunt bazine folosite pentru scufundarea în ritualul de purificare, similare cu cele folosite în unele tradiții creștine pentru botez. Cea mai mare baie rituală de acest fel descoperită până acum în Iordania a fost  scoasă la iveală în 2016 în palatul regelui Irod în Machaerus, pe malul estic al Mării Moarte.

După cum se menționează în Biblical Archaeology, „acest mikweh (singular pentru mikva'ot) a fost folosit de regele Irod și de familia regală pentru purificare conform legii religioase evreiești.“

Machaerus, cu toate acestea, este cunoscut nu atât de mult pentru băile sale rituale, cât ca loc în care Salomeea a dansat pentru tatăl ei vitreg, Irod Antipa, fiul și succesorul regelui Irod cel Mare, care a ordonat decapitarea lui Ioan Botezătorul. Irod cel Mare fiind cel care a construit cetatea-palat Machaerus pe o stâncă cu vedere la Marea Moartă, cetate care a fost una dintre ultimele fortărețe căzută în timpul primei revolte a evreilor împotriva Romei (66-72).

 

Traducere: ACCSursa:it.aleteia.org