Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Foto: 80.000 de persoane la Marșul pentru Viață din Irlanda

 
Foto: 80.000 de persoane la Marșul pentru Viață din Irlanda
  • 07 Iul 2017
  • 1368

Irlanda este unica ţară europeană a cărei Constituţie – prin Amendamentul 8 – protejează dreptul la viaţă al copilului nenăscut – chiar şi în caz de viol sau dizabilităţi grave ale copilului. Însă unele ONG-uri cer insistent eliminarea acestui amendament, adoptat perin referendum în 1983. O „adunare a cetăţenilor” a făcut deja demersurile pentru organizarea unui nou referendum care… să abolească rezultatul celui anterior!

De aceea, cel mai recent Marş pentru Viaţă de la Dublin s-a desfăşurat sub sloganul „Save the 8th” („Salvăm al 8-lea [amendament]”).

Participarea a fost fără precedent într-o ţară care numără doar puţin peste 4,6 milioane de oameni: la marş au luat parte aproximativ 80.000 de persoane. În timp ce vorbitorii de pe scena montată la Merrion Square, punctul terminus al marşului, aproape că terminaseră de vorbit, alţii abia porneau din punctul de plecare de la Parnell Sqare!

Cotidianul Irish Times s-a grăbit să dea cifra de „10-20.000” de participanţi, citând surse din An Garda Síochána, Serviciul Naţional de Poliţiei al Irlandei, dar poliţiştii au negat că au vorbit cu ziariştii şi au estimat pentru organizatori o cifră de peste 60.000 de persoane până la ora respectivă, când mulţimile încă se mai adunau.

A existat şi o contramanifestaţie separată pro-avort de cel mult 200 de persoane.Sursa:stiripentruviata.ro