Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Benedict XVI: despre motivele renunțării la Sfântul Scaun

 
Benedict XVI: despre motivele renunțării la Sfântul Scaun
  • 22 Aug 2013
  • 4696
Benedict al XVI-lea a ales să se retragă răspunzând unei ”dorințe absolute” de a trăi în solitudine,  pentru a se dedica doar relației cu  Dumenzeu.

După șase luni de la retragerea sa (28 februarie 2013), Benedict al XVI-lea rămâne foarte discret, în interiorul Vaticanului, la mănăstirea « Mater Ecclesiae ».

În afară de scurta ieșire de câteva ore la Castel Gandolfo de duminica trecută, papa emerit nu iese, nu dă declarații și nu participă la evenimente publice.

Continuă însă să primească din când în când anumite persoane. Una din aceste persoane a declarat, pentru Zenit.org, că pentru papa emerit decizia de a se retrage a fost inspirată de Dumnezeu, nu sub o formă de apariție sau fenomen supranatural, ci ca ”o experiență mistică” prin care Domnul a făcut să se nască în inima sa ”dorința absolută” de a rămâne singur cu Dumnezeu, recules în rugăciune.

Papa emerit ar mai fi afirmat că această experiență mistică s-a prelungit în tot acest timp, întărind dorința de a avea un raport unic și direct cu Domnul: nu pentru a fugi din lume ci pentru a răspunde unei chemări de a avea o relație de la inimă la inimă cu Dumnezeu.

Benedict al XVI-lea a mărturisit că evidenta carismă a papei Francisc îi întărește, cu fiecare zi, convingerea că această demisie corespunde voinței lui Dumnezeu.

Traducere: ACC

Sursa: zenit.org