Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 6
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Papa Francisc, tinerilor: „Schimbați lumea deschizându-vă inimile față de ceilalți”

 
Papa Francisc, tinerilor: „Schimbați lumea deschizându-vă inimile față de ceilalți”
  • 05 Iun 2017
  • 2842

Sfântul Părinte s-a întâlnit vineri (2 iunie), în aula Paul al VI-lea din Vatican, cu circa șase mii de elevi care practică experiența educativă creștină "Graal" și "Cavaleri".

Papa Francisc a fost întâmpinat cu afecțiune și entuziasm și, răspunzând liber la întrebări adresate de trei adolescenți, pontiful a subliniat că nu există răspunsuri în fața suferinței copiilor, putându-se doar privi la Crucifix, în rugăciune.

Martei, care i-a mărturisit pontifului teama de schimbarea cauzată de trecerea de la școala medie la liceu, pontiful a subliniat că viața este "un continuu bună-ziua și la revedere", spunând totodată că, dacă cineva nu învață să plece frumos dintr-un loc, nu va învăța niciodată să întâlnească persoane noi. Nu trebuie să ne obișnuim cu comoditatea canapelei din cauza fricii de schimbare, riscând astfel închiderea orizontului vieții. În schimb, pontiful i-a îndemnat să învingă frica de creștere și schimbare și să accepte provocarea de a-și lărgi orizontul și de a întâlni persoane noi pe calea vieții. 

Succesiv, răspunzând la o altă întrebare, referitoare la modul în care lumea poate fi schimbată în bine, papa Francisc a spus că este necesar să fim conștienți că nimeni nu posedă 'bagheta magică' pentru a schimba lumea, dar a pus accentul pe inimă, adevăratul motor al schimbării autentice.

«A schimba lumea cu faptele mici, de fiecare zi, prin generozitate, prin comuniune frățească, creând aceste comportamente fraterne», a sfătuit Sfântul Părinte.

Cerându-le să nu răspundă niciodată cu rău la rău, nici chiar atunci când sunt insultați, pontiful a amintit că Isus ne cere să ne rugăm pentru toți, chiar și pentru dușmanii noștri.

La întrebarea privind suferința unui copil, pontiful a mărturisit că nu există explicații raționale, dar că s-ar putea întrevedea mici explicații în iubirea celor care țin la noi și ne susțin. «Eu nu reușesc să-ți explic», i-a răspuns pontiful cu sinceritate lui Tanio, care i-a solicitat o explicație, dar – a continuat - «este important ca voi, băieți și fete, să începeți să înțelegeți aceste lucruri, pentru că vă vor ajuta să creșteți bine și să mergeți mai departe.»

RV/AMSursa:ro.radiovaticana.va