Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Mons. Viganò la Cannes: cinema-ul, instrument pentru istorisirea speranței

 
Mons. Viganò la Cannes: cinema-ul, instrument pentru istorisirea speranței
  • 30 Mai 2017
  • 1221

S-a încheiat cea de-a 70-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Cannes, juriul acordând premiul Palme d’Or 2017 regizorului suedez Rubun Őslund, pentru filmul satiric “The Square”, o peliculă despre lumea artei, impregnată cu mult umor. 

Intervenind la dezbaterea “Spiritualitate și cinema”, din cadrul  Festivalului “Sacré de la Beauté” care se desfășoară în paralel cu Festivalul de Film de la Cannes, mons. Dario Edoardo Viganò, prefect al Secretariatului pentru Comunicare, a spus: “Cinema-ul are un rol social semnificativ, ca mijloc și, mai ales ca artă, fiind în măsură să istorisească realitatea, prezentând-o îndeaproape, pătrunzând în straturile sale, fără a evita privirile complexe sau problematice”. 

Prefectul Secretariatului pentru Comunicare a evidențiat totodată că așa-numita „a șaptea artă” este și în măsură să fie purtătoarea unei viziuni diferite, capabilă să deschidă sclipiri de lumină la orizont. Aceasta pentru că, a explicat prefectul, “cinema-ul a reușit chiar să merge pe urmele invizibilului, ale lui Dumnezeu, surprinzând manifestările milostivirii sale în istoria omului” și îndemnând la o privire spre ceea ce nu se vede, spre spațiul care depășește propriile hotare.

De asemenea, mons. Viganò a amintit îndemnul papei Francisc conținut în mesajul pentru cea de-a 51-a Zi Mondială a Comunicațiilor Sociale, de „a comunica speranța și încrederea în timpul nostru”, evidențiind că misiunea primară a cinemaului este de a oferi lumii contemporane istorii de viață marcate de logica veștii celei bune. (AM)Sursa:ro.radiovaticana.va