Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Prezentată emblema Zilei Mondiale a Tinerilor, Panama 2019

 
Prezentată emblema Zilei Mondiale a Tinerilor, Panama 2019
  • 17 Mai 2017
  • 690
  • 0

A fost prezentată emblema Zilei Mondiale a Tinerilor, cu desfășurare între 22 și 27 ianuarie 2019. Logo-ul conține o inimă stilizată din care o parte formează litera „M”. În emblemă este reprezentat, tot stilizat, Canalul Panama, ce simbolizează calea pelerinului care descoperă în Maica Domnului mijlocitoarea care-l conduce la Isus. Din emblemă nu lipsește istmul, simbol al ținutului panamez și, în partea stângă, crucea pelerină. În partea dreaptă apare silueta Maicii Domnului, însoțită de cinci puncte albe ce simbolizează, pe de o parte, coroana Preacuratei și, pe de altă parte, cele cinci continente de unde provin pelerinii. Culorile emblemei sunt cele ale steagului panamez.

Emblema a fost aleasă din 103 propuneri trimise la Comitetul executiv al Zilei Mondiale a Tineretului și la departamentul vatican pentru laici, familie și viață. Câștigătoarea concursului este studenta la arhitectură Ambar Calvo, de la Universitatea din Panama. Emblema a fost prezentată duminică, 14 mai, în cursul celebrărilor de primire, în Panama, a Crucii pelerine a Zilei Mondiale a Tinerilor.  

Arhiepiscopul de Panama, mons. José Ulloa Mendieta, a spus că se simte emoționat în privința talentului demonstrat de tinerii panamezi, îndeosebi de Ambar, „care a reușit să capteze mesajul pe care dorim să-l transmitem tinerilor din lume care vor veni într-o țară cu mici dimensiuni dar cu o inimă mare, deschisă tuturor, fără vreo excluziune, prin mijlocirea Preacuratei Fecioare Maria – o tânără curajoasă, activă și generoasă, care a știut să spună 'Da' la chemarea lui Dumnezeu”.

“Tinerii sunt resursa morală și umană a societății noastre și a Bisericii, ei fiind în măsură să le transforme complet și pozitiv, riscând după cum a făcut Maria din Nazaret, dacă noi știm să-i învățăm să-l iubească pe Isus așa cum El ne-a iubit pe noi”, a adăugat prelatul.

RV/AMSursa:ro.radiovaticana.va

Adaugă un comentariu


5 + = 13
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii