Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 6
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Fecioara Maria: modelul nostru de discipol misionar

 
Fecioara Maria: modelul nostru de discipol misionar
  • 29 Iul 2013
  • 3363
La rugăciunea Îngerul Domnului de la finalul Sfintei Liturghii, Papa Francisc i-a încredinţat pe tineri Maicii Domnului, repetând cu insistenţă îndemnul de a fi discipoli misionari, amintind cum pe parcursul întâlnirii mondiale de la Rio de Janeiro, tinerii au gustat din frumuseţea a ceea ce înseamnă urmarea lui Isus, împreună, în Biserică, înţelegând mai bine faptul că Evanghelia este răspunsul la dorinţa de a avea o viaţă şi mai împlinită (cfr In 10,10).

„Maica Domnului să ne înveţe, prin existenţa sa, ce înseamnă să fii discipol misionar. După ce a primit harul de a fi Maica Cuvântului întrupat, nu a ţinut pentru sine acel dar ci a ieşit din propria locuinţă şi s-a dus în grabă să o ajute pe verişoara ei Elisabeta, care avea nevoie de ajutor (cfr Lc 1,38-39); împlinind astfel un gest de iubire, de caritate, de slujire concretă, şi asta în timp ce-l purta în sânul său pe Isus, făcând acest gest imediat”. „Iată modelul nostru”, a spus Sfântul Părinte. „Să-i cerem să ne ajute şi pe noi să răspândim bucuria lui Cristos celor din familiile noastre, colegilor, prietenilor noştri, tuturor…”

La final, Papa a anunţat că următoarea Zi Mondială a Tinerilor va avea loc în 2016 la Cracovia, în Polonia. Vestea a fost primită cu mare bucurie de cardinalul arhiepiscop de Cracovia, Stanisław Dziwisz, prezent la Rio de Janeiro.Sursa:ro.radiovaticana.va