Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Papa Francisc l-a numit pe Mons. Fernando Ocáriz Prelat Opus Dei

 
Papa Francisc l-a numit pe Mons. Fernando Ocáriz Prelat Opus Dei
  • 25 Ian 2017
  • 2067

În seara zilei 23 ianuarie, Papa Francisc l-a numit pe Mons. Fernando Ocáriz Prelat Opus Dei. Sfântul Părinte a confirmat alegerea care a avut loc în timpul celui de-al treilea congres electiv al prelaturii, în aceeași zi.

Prin această numire, Mons. Fernando Ocáriz, care până acum era Vicar auxiliar al Opus Dei, devine al treilea succesor al Sfântului Josemaría la conducerea prelaturii, după ce Mons. Javier Echevarría și-a dat sufletul în data de 12 decembrie.

Fernando Ocáriz s-a născut la Paris la 27 octombrie 1944, într-o familie spaniolă în exil, în Franța, în timpul Războiului Civil Spaniol (1936-1939). Este mezinul dintre cei 8 fii ai familiei.

A absolvit Facultatea de Fizică din Universitatea din Barcelona (1966). A mai obținut licența în Teologie la Universitatea Pontificală Laterană în 1969 și apoi Doctoratul la Universitatea din Navarra (1971), anul în care a fost sfințit preot. În primii ani de preoție a lucrat în mod special pentru pastorația tineretului și a studenților.

Este consultor al Congregației pentru Doctrina Credinței (din 1986) și al altor dicasterii din Curia Romană: Congregaţia pentru Cler (din 2003) și Consiliul Pontifical pentru Promovarea Noii Evanghelizări (din 2011). Este membru al Academiei Pontificale Teologice din 1989. În anii ‘80 a fost unul dintre profesorii care au început munca la Universitatea Pontificală a Sfintei Cruci (Roma), unde a fost Profesor universitar de Teologie Fundamentală și în prezent Profesor emerit.

Printre operele sale se numără cărți despre cristologie: The mystery of Jesus Christ: a Christology and Soteriology textbook; Hijos de Dios en Cristo. Introducción a una teología de la participación sobrenatural. Alte lucrări tratează teme de teologie și filosofie: Amor a Dios, amor a los hombres sau Natura, grazia e gloria, care conține o prefacere a Cardinalului Ratzinger. În 2013 a fost publicat un interviu cu Rafael Serrano care a apărut într-o carte cu titlul La Chiesa, mondo riconciliato. A mai scris studii despre filosofie: Il marxismo: teoria e pratica di una rivoluzione; Voltaire; Tratado sobre la tolerancia. Totodată este coautor a numeroase monografii și autor a multor articole teologice și filosofice.

A fost numit Vicar general al Prelaturii Opus Dei la 23 aprilie 1994 și Vicar auxiliar în decembrie 2014. În ultimii 22 de ani a fost alături de prelatul precedent, Mons. Javier Echevarría, în vizite pastorale în mai mult de 70 de țări. În anii 60, în timpul studiilor teologice, a fost pe lângă Sfântul Josemaría Escrivá, întemeietor al Opus Dei. Încă din tinerețe este pasionat de tenis, sport pe care îl continuă să-l practice.

În următoarele zile noul prelat va propune congreșistilor numele vicarilor săi și ale membrilor noilor consilii care îl vor asista în următorii 8 ani.Sursa:opusdei.ro

Știri din aceeași categorie