Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

4 milioane de credincioși au fost la Vatican în anul 2016

 
4 milioane de credincioși au fost la Vatican în anul 2016
  • 30 Dec 2016
  • 2045

 

Aproape 4 milioane de credincioși (3.952.140) au fost prezenți pe tot parcursul anului 2016 la evenimentele Papei Francisc din Vatican, cu 800 de mii mai mult decât în anul 2015 (3.210.860). Aceste cifre au fost publicate de către Prefectura Casei Pontificale care, la sfârșitul fiecărui an, prezintă un raport al participării credincioșilor la diferitele întâlniri cu Pontiful: audiențe generale, audiențe jubiliare, celebrări liturgice, Angelus și Regina Coeli.

„Este bine să ne amintim înainte de toate - se poate citi în comunicatul oficial - că acestea sunt date aproximative, care sunt calculate în baza cererilor de participare la evenimente și în baza biletelor distribuite de către Prefectura Casei Pontificale, precum și dintr-o estimare aproximativă a participării la momente precum Rugăciunea Angelus sau Regina Coeli și la celebrările din Piața Sfântul Petru”.

De asemenea, în comunicat se mai menționează că, în luna martie, mai precis în Săptămâna Mare și în luna septembrie, cu ocazia canonizării Maicii Tereza de Calcuta, numărul credincioșilor prezenți la Vatican a fost foarte mare.

„După cum este evident - explică Prefectura Casei Pontificale - aceste date se referă numai la întâlnirile de la Vatican și nu includ alte momente trăite de Papa cu o mare participare a credincioșilor: nici vizitele în Dieceza de Roma, nici cele din Italia și nici vizitele internaționale în care, după cum este bine cunoscut, Papa a întâlnit milioane de persoane (Mexic, Lesvos, Armenia, Polonia, Georgia, Azerbaidjan și Suedia).

 

Traducere: Liviu Ursu Sursa:zenit.org