Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Un fost fotbalist al echipei Manchester United va deveni preot

 
Un fost fotbalist al echipei Manchester United va deveni preot
  • 22 Dec 2016
  • 2218

După ce a jucat sub comanda lui Sir Alex Ferguson la Manchester United, Philip Mulryne a decis să dea o semnificație radicală propriei vieți. Acesta a intrat în Ordinul Fraților Predicatori și a ales calea preoției. A fost hirotonit diacon în acest an, iar în anul 2017 va fi hirotonit preot.

Istoria dominicanului Philip Mulryne este una a sportului și a credinței, povestită în cartea „Un ajutor din cer - Istoriile campionilor convocați de Domnul”, de Lorenzo Galliani.

Mijlocașul Philip Mulryne a jucat trei ani de zile la Manchester United. A fost coleg cu jucători precum David Beckham, Paul Scholes, Roy Keane, Nicky Butt sau Ryan Giggs. În anul 1999 a câștigat și finala Champions League împotriva formației germane Bayern Munchen. De asemenea, timp de patru ani a fost un jucător de bază al naționalei Irlandei de Nord, cu 27 de apariții și 4 goluri.

Din anul 2012 și-a început studiile la Colegiul Pontifical Irlandez. Acum, la vârsta de 38 de ani, când se pregătește pentru primirea tainei Sfintei Preoții, acesta a declarat: „Trebuie ca exemplul nostru să fie Dumnezeu și, în ciuda slăbiciunilor și a greșelilor noastre, să avem încredere că El ne va transforma cu harul Său”.

 

Traducere: Liviu UrsuSursa:avvenire.it