Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Roma. Simpozionul exorciștilor: tinerii să fie atenți la ocultism

 
Roma. Simpozionul exorciștilor: tinerii să fie atenți la ocultism
  • 05 Noi 2016
  • 1736

S-a încheiat, la Roma, Simpozionul Asociației internaționale a exorciștilor. Evenimentul, care s-a desfășurat de la 24 la 29 octombrie 2016, a reunit exorciști de diverse naționalități, fiind un timp de aprofundare, reflecție și împărtășire a ministerului de milostivire, pe care exorciștii îl fac în Biserică.

Despre acest simpozion, ne-a vorbit părintele Francesco Bamonte, președintele Asociației internaționale a exorciștilor, care a pus în evidență faptul că exorciștii împlinesc această slujire cu autoritate de la Cristos și cu mandatul Bisericii, încredințându-se mereu protecției lui Dumnezeu, prezenței materne a Sfintei Fecioare Maria și mijlocirii tuturor sfinților:

„La puțin mai mult de o lună de la încheierea vieții pământești a părintelui Gabriele Amorth, numeroși exorciști din diverse țări ale lumii s-au adunat la Roma pentru un simpozion. Cei prezenți și-au exprimat recunoștința pentru opera părintelui Amorth, care a repropus și valorizat slujirea milostivirii prin ministerul exorcismelor în Biserică”.

Pe durata simpozionului cei prezenți au remarcat creșterea practicilor oculte în rândul adolescenților și tinerilor. Despre acest lucru, părintele Bamonte a spus:

„Astăzi, în fapt, ocultismul și mediumnitatea le sunt propuse noilor generații prin intermediul figurinelor, desenelor animate, jocurilor video, filmelor și anumitor genuri muzicale. Cresc numărul manualelor de magie ușor de găsit, în care ocultismul le este explicat în detaliu tinerilor. De asemenea, prin intermediul internetului, tinerii pot fi inițiați în diverse forme de ocultism. Urmarea acestui fapt este că mulți tineri nu se opresc doar la cunoașterea ocultismului, ci doresc să îl experimenteze și astfel încep să își asume niște comportamente foarte periculoase. Ocultismul promite contactul cu lumi paralele, cu suflete trecute în lumea de dincolo, cu energii fantomatice, care conferă puterea de a-i domina pe ceilalți, și chiar cu Satana însuși, adorat ca și cum ar fi Dumnezeu. Toate sunt promisiuni înșelătoare care expun la grave pericole morale, psihologice și spirituale”.

Cât privește modul în care putem ține diavolul departe de viața noastră, președintele Asociației internaționale a exorciștilor a subliniat:

„Diavolul, după cum ne amintește Sfânta Scriptură, încearcă să ne îndepărteze de Dumnezeu, însă avem mereu posibilitatea de a-l respinge în mod eficace, deschizându-ne la prezența iubitoarea a lui Cristos și a Maicii sale, Sfânta Fecioară Maria, și intrând într-o comuniune cât mai strânsă cu ei prin lectură și meditarea zilnică a Evangheliilor; prin viața de rugăciune; prin frecventarea Sacramentelor, în particular Spovada, făcută bine și periodic, și Euharistia, sacramentul trupului și sângelui lui Cristos; prin practicarea virtuților și a carității; prin iertarea celui care ne-a greșit.

În ceea ce privește Halloween-ul, preotul Francesco Bamonte a spus:

„Solemnitatea catolică 'Toți Sfinții' este atacată de câteva decenii în mod particular de sărbătoarea Halloween, care încearcă să o eclipseze din punct de vedere social. Se observă tot mai clar că Halloween-ul nu are drept scop doar obiectivul comercial, ci mai ales a induce opinia publică, în particular copii, adolescenții și tinerii, să se familiarizeze cu mentalități oculte și magice, străine și ostile culturii creștine. Este suficient să ne gândim că din punctul de vedere al ocultiștilor și sataniștilor, Halloween este considerat ziua cea mai magică din an și cu cât se apropie mai mult cu atât se multiplică inițierile magico-ezoterice, începutul spiritismului și vrăjitoriei și alte ritualuri, precum liturghiile negre.”

(rv – I. Ursuleac)Sursa:ro.radiovaticana.va