Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Fiul meu respins din cauza sindromului Down

 
Fiul meu respins din cauza sindromului Down
  • 07 Aug 2016
  • 1892

Scrisoare celor care nu mi-au invitat fiul la o petrecere deoarece e bolnav de sindromul Down.


În Canada, un copil își organizează ziua de naștere acasă, unde familia sa invită toți colegii de clasă mai puțin pe Sawyer, fiul lui Jennifer, care suferă de sindromul Down. În multe ocazii, descoperim că omul, chiar dacă este chemat să fie om, este lipsit de umanitate. Este vorba despre cazul unui copil bolnav de sindromul Down care a fost singurul copil neinvitat la o petrecere din cauza suferinței sale.

Acest refuz a provocat o mare durere care nu poate fi vindecată”, mărturisește Jennifer Engele - mama copilului, care nu a ezitat să publice pe Facebook scrisoarea adresată părinților care au organizat petrecerea și care i-au privat fiul de a se distra cu colegii de clasă.

”Bună ziua! Știu că nu ne cunoaște foarte bine, dar fiul meu Sawyer și fiul dvs. sunt colegi de clasă. Știu că de curând fiul dvs. i-a invitat la ziua de naștere pe toți colegii de clasă, mai puțin pe Sawyer. Îmi dau seama că nu a fost o simplă eroare, ci o decizie! Vreau să știți că nu ne așteptam să fim invitați la toate zilele de naștere. Când Sawyer a avut ziua de naștere anul trecut a invitat doar câțiva colegi și asta pentru că am vrut să fie o mică petrecere. Sunt sigură că în acest caz nu este aceeași situație. Ați invitat toți cei 22 de colegi de clasă mai puțin pe fiul meu. Știu că nu a fost invitat nu pentru că n-ar fi haios, ba chiar are un simț al umorului care poate fi contagios. Cred ca fiul dvs. și-ar fi dorit prezența lui și asta pentru ca Sawyer îmi vorbește des despre prietenia lor. Unicul motiv pentru care ați decis să nu-l invitați este boala lui!

Îmi pare rău că nu știți ce înseamnă a suferi de acest sindrom sau poate vă este teamă și vă simțiti nesiguri, sunt sigură că dacă ați fi știut mai multe despre această boala, nu ați fi luat această decizie. Nu sunt supărată pe dvs., mai mult de atât, chiar cred că aceasta este o oportunitate de a-mi cunoaște mai bine fiul. A avea sindromul Down nu înseamnă că nu-și dorește prieteni, nu înseamnă că nu are sentimente sau că nu-i place să se distreze la zile de naștere.

Persoanele care suferă de acest sindrom au aceleași dorințe ca și noi, își doresc relații strânse și sincere, își doresc să simtă iubirea lui Dumnezeu prim oameni, își doresc o viață plină de sens și să participe la zile de naștere cu prietenii.


Traducere: Orian Remus AnghelSursa:it.aleteia.org