Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Mesajul de condoleanțe al Cardinalului Lucian transmis Majestății Sale Regele MIHAI I al României

 
Mesajul de condoleanțe al Cardinalului Lucian transmis Majestății Sale Regele MIHAI I al României
  • 02 Aug 2016
  • 7755

Majestății Sale

Regele MIHAI I

al României

        

Blaj, 1 august 2016

 

 

         Majestatea Voastră

        

         Plecarea la Domnul a Reginei Ana, augusta soție a Majestății Voastre, inspiră întregii Biserici Române Unite, Greco-Catolice, și mie personal, gratitudinea și devoțiunea pentru darul vieții Majestății Sale. Adevărul libertății, al perseverenței și al cinstei plânge, acum, în acest ceas solemn și trist pentru neamul nostru.

         Cu acest îndurerat prilej, aș dori să prezint Majestății Voastre și întregii Familii regale sincere condoleanțe în numele Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolice, al Episcopilor, al preoților și al credincioșilor, dimpreună cu mulțumita noastră adresată Cerului pentru exemplul de demnitate și verticalitate al Majestății Sale Regina Ana.

 

Sire,

         Îmi sunt întipărite în suflet demnitatea, noblețea interioară, dar mai ales prospețimea credinței Majestății Sale Regina Ana care, în anii de după eliberare Vă reprezenta în mijlocul nostru, vizitându-mă la Blaj. Am purtat atunci rugăciunea și speranțele Sale la altarul Domnului, o voi purta și de acum înainte, cu încrederea că Dumnezeu îi va face parte cu cei drepți, așezându-i sufletul plin de vrednicie alături de iluștrii Săi predecesori din Casa regală a Franței și a României.

 

 

         Odihnească în pace! În veci amintirea Sa!

 

 

                                              

                                      † LUCIAN Cardinal Mureșan

                   Arhiepiscop major al Bisericii Române Unite, Greco-Catolice

                            Arhiepiscop și mitropolit de Alba-Iulia și Făgăraș