Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Tinerii, speranța viitorului, cu două condiții: memorie și curaj

 
Tinerii, speranța viitorului, cu două condiții: memorie și curaj
  • 01 Aug 2016
  • 1930

La încheierea celei de a XXXI-a ediții a Zilei Mondiale a Tinerilor, duminică, 31 iulie 2016, papa Francisc s-a întâlnit cu voluntarii și organizatorii evenimentului de la Cracovia. Sfântul Părinte și-a arătat recunoștința față de „angajamentul, generozitatea și dedicarea” arătată de voluntari, care s-au pus în slujba tinerilor pelerini sosiți din toată lumea în Polonia pentru a lua parte la eveniment.

Episcopul Romei a arătat că a pregăti o Zi Mondială a Tinerilor reprezintă o întreagă aventură, care implică multă generozitate.

Papa Francisc: „Doresc să vă mulțumesc vouă tuturor: voluntari, binefăcători, pentru tot ceea ce ați făcut. Doresc să vă mulțumesc pentru orele de rugăciune pe care le-ați făcut. Pentru că eu știu că această Zi Mondială a fost posibilă prin multă muncă, dar și prin multă rugăciune. Mulțumesc voluntarilor care au dedicat timp rugăciunii pentru ca acest eveniment să poată fi dus înainte. Mulțumesc celor care v-au însoțit, preoților și persoanelor consacrate. Vă mulțumesc vouă pentru că v-ați implicat în această aventură, cu speranța de a reuși să ajungeți la capăt”.

Plecând de la vorbele episcopului coordonator al Zilei Mondiale a Tinerilor, monseniorul Andrzej Muskus, care a spus că tinerii sunt speranța viitorului, Pontiful Roman a subliniat că pentru acest lucru este nevoie de două condiții: memorie și curaj.

Papa Francisc: „Prima condiție este de a avea memorie. A mă întreba de unde vin: memoria lumii mele, memoria familiei, memoria întregii mele istorii. Un tânăr fără nădejde nu poate fi speranță pentru viitor. 'Părinte, și cum fac să am memorie?' Vorbește cu părinții tăi, cu adulții. Mai ales cu bunicii. Îmi promiteți că pentru a pregăti întâlnirea din Panama veți vorbi mai mult cu bunicii? Întrebați-i pe ei. Sunt înțelepciunea unui popor. A doua condiție: a avea curaj, a fi curajos, a nu te speria”.

În încheiere, Sfântul Părinte le-a cerut tinerilor să se roage pentru el și a avut un gând pentru viitoarea Întâlnire Mondială a Tinerilor, care va avea loc în Panama, în anul 2019.

Papa Francisc: „Eu nu știu dacă voi fi în Panama, dar vă pot asigura de un lucru: Petru va fi în Panama. Și Petru vă va întreba dacă ați vorbit cu bunicii, dacă ați vorbit cu bătrânii pentru a avea memorie; dacă ați avut curaj și îndrăzneală pentru a înfrunta situațiile și ați semănat pentru viitor. Și lui Petru îi veți da răspunsul. Este clar?

(rv – I. Ursuleac)Sursa:ro.radiovaticana.va