Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

A fost decoperit un înger în Biserica Nașterii Domnului din Betleem

 
A fost decoperit un înger în Biserica Nașterii Domnului din Betleem
  • 27 Iul 2016
  • 4679
Un vechi mozaic ce reprezintă un înger a fost descoperit la începutul lunii iulie, în Biserica Nașterii Domnului din Betleem, Palestina. Construit pe locul unde tradiției creștine consideră că s-a născut Cristos, biserica este subiectul lucrărilor de restaurare, începute în 2013 de către o echipă italiană în acord cu Autoritatea Palestiniană.

Ascuns în spatele unui înger de pe tencuiala depe  perete, a fost reperat folosindu-se camere termice. Acesta este reprezentat cu brațul întins, arătând spre locația presupusă a nașterii lui Cristos, fiind al șaptelea înger de pe pereții bisericii. După secole de uitare, mozaicul, vechi de aproape un mileniu, este păstrat remarcabil, ca și alte mozaicuri care împodobesc zidurile Bisericii Nașterii Domnului, una dintre cele mai vechi din creștinism. Pe pereții ei, în plus față de cei șapte îngeri, este de asemenea reprezentat Cristos cel înviat, în mijlocul celor Doisprezece Apostoli și Sfânta Familie.

Construit pentru prima dată în 339, Biserica Nașterii Domnului a fost distrusă de un incendiu și reconstruită în secolul al șaselea. Potrivit lui Giammarco Piacenti, directorul companiei care efectuează lucrările, aceasta nu ar mai fi fost restaurată din 1478, din cauza disputelor dintre catolici, ortodoocși și armenii greci care o gestionează.

 
Lucrările de restaurare ar trebui să fie în mod normal finalizate în 2018. Cu toate acestea, conform lui Giammarco Piacenti, continuarea lor ar putea fi amenințată de lipsa de resurse. În plus față de cele 10 milioane de euro deja adunate din donații de la guverne și persoane fizice, proiectul necesită încă 7,5 milioane. "Ne dorim să fie cât mai mulți donatori generoși", spune Giammarco Piacenti.
 
Traducere: ACC


Sursa:la-croix.com