Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Psalmul 69 (Meditaţia Pr. Gabriel Buboi pe marginea Psalmilor)

 
Psalmul 69 (Meditaţia Pr. Gabriel Buboi pe marginea Psalmilor)
  • 03 Iul 2016
  • 5117

Dumnezeule, vino să mă mântuiești,

Doamne, vino-mi degrabă în ajutor!

 

Să fie rușinați și stingheriți,

Cei ce atentează la viața mea.

 

Să dea înapoi, acoperiți de infamie

Cei ce se bucură de năruirea mea.

 

Să se întoarcă înapoi, plini de rușine,

Cei ce îmi spun: "Îți stă bine așa!"

 

Să tresalte de bucurie şi să se veselească

Cei ce Te caută;

Să zică pururea "Dumnezeu este mare!"

Cei ce iubesc mântuirea Ta.

 

Iar eu sunt sărac şi nevoiaș,

Dumnezeule, grăbește-Te spre mine.

 

Tu ești ajutorul meu şi izbăvitorul meu:

Doamne, nu întârzia!

 

Dumnezeule, vino să mă mântuiești, Doamne, vino-mi degrabă în ajutor! Psalmul 69 este cântecul fiecărui credincios care se găsește într-un moment de tulburare și așteaptă cu speranță intervenția promptă a Domnului; este o rugăciune plină de încredere că Dumnezeu este puternic și poate veni în ajutorul celui ce se încrede în El.

 

Să se întoarcă înapoi, plini de rușine, cei ce îmi spun: "Îți stă bine așa!" în mijlocul dificultăților, adesea apar și persoane care să își bată joc de cel încercat, ca și cum suferința și toate câte le îndură nu ar fi îndeajuns. Ne gândim la situația dreptului Iov, la Mântuitorul sau la alte situații din existența cotidiană. Îți stă bine așa, e o bucurie aparentă, exprimată cu ironie, o derâdere; în sens spiritual această expresie concentrează ceea ce ne spun diavolii când ne văd păcătuind.

 

Doamne, nu întârzia! Sfântul Ilarie ne spune că prin cuvintele acestea psalmistul „cere ca să nu se tergiverseze eliberarea, din partea Aceluia care nu a suportat ca nici măcar patimile să îi fie întârziate, spunând trădătorului: ceea ce faci, fă mai curând (In 13,27). Domnul Isus Cristos se grăbește să elibereze infirmitatea trupului prin minunata Sa înviere”.