Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 6
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Biserica Greco-Catolică reprezentată la inaugurarea Monumentului dedicat României rezistente sub comunism

 
Biserica Greco-Catolică reprezentată la inaugurarea Monumentului dedicat României rezistente sub comunism
  • 30 Mai 2016
  • 2949

Monumentul dedicat generației jertfite pe altarul libertății și al demnității neamului a fost realizat de sculptorul Mihai Buculei și a fost inaugurat azi, 30 mai, la București, în prezența președintelui României și a mai multor oficialități. Intitulat „Aripi” monumentul este amplasat pe locul fostei statui a lui Lenin și este constituit din trei aripi din otel inoxidabil (cântărește 102 tone și are o înălțime de 24 de metri).

La dorința domnului Emil Constantinescu, fost președinte al României, inspiratorul monumentului în urmă cu aproape douăzeci de ani și susținător marcant al lucrării, fiecare cult istoric a rostit o rugăciune în memoria celor trecuți dincolo.

Din partea Bisericii noastre Preasfințitul Mihai Frățilă, episcop de București, a fost invitat să rostească rugăciunea pentru odihna eroilor libertății și demnității decedați în gulagul comunist.

(Corespondent e-communio)